23948sdkhjf

Vestas vælger Rønne

Rønne Havn base for montage og udskibning til havvindmølleparken Arcadis Ost 1.

Når MHI Vestas fra juni 2022 og otte måneder frem installerer 27 af sine V174-9.5 MW havvindmøller på havvindmølleparken Arcadis Ost 1 i nærheden af den tyske halvø Rügen, bliver det med Rønne Havn som base og udgangspunkt for montage og udskibning.

- Vi har valgt Rønne Havn A/S til udskibningshavn for vores offshore vind-relaterede operationer i forbindelse med etableringen af havvindmølleparken Arcadis Ost 1. Rønne Havn var et oplagt valg, på grund af den unikke infrastruktur som er specialdesignet til at håndtere særdeles tunge projektlaster. Udover at havnen kun ligger 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, så er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten ved hjælp af vores indlejede crawler cranes. Netop dette er noget, som industrien har brug for, siger Peter Toft Madsen, leder af Port Contracting & Support fra MHI Vestas.

Thomas Bendtsen, administrerende direktør i Rønne Havn A/S, tilføjer:

- Vi er meget glade for, at MHI Vestas har valgt at placere sine offshore vind-aktiviteter hos os, og vi vil lægge os i selen for at yde den bedste service i forbindelse med projektet. Jeg er glad for at se, at vores nye specialdesignede infrastruktur bliver taget så godt imod af vores offshore vind-relaterede kunder, og ser frem til at byde MHI Vestas’ mandskab velkommen på havnen. Valget til monterings- og udskibningshavn er til stor glæde for hele organisationen hos Rønne Havn A/S, de lokale virksomheder og Bornholm, siger Thomas Bendtsen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125