23948sdkhjf

Flere modulvogntog over Øresund

Afskaffelse af tillægsafgift betød stigning i lange lastvognstog.

Øresundsbron noterer sig i 2019 store stigninger i antallet af modulvogntog over øresundsforbindelsen.

Måned efter måned steg antallet af modulvogntog over Øresundsbron markant. Tillægsafgiften blev afskaffet for de lange lastbiler ved årsskiftet, og siden da er antallet af modulvogntog steget med 45 procent i forhold til samme periode sidste år.

I første kvartal var modulvogntog på Øresundsforbindelsen steget med 24 procent i forhold til samme periode sidste år. Men stigningen er fortsat. Og i perioden januar-november var stigningen 45 procent i forhold til sidste år.

- Modulvogntog bruges primært af kunder, der kører meget mellem terminaler. Men det er jo lange lastbiler på over 20 meter, så naturligvis er de ikke så praktiske for kunder med mange stop undervejs, siger Morten Rossel, kundeansvarlig for Business på Øresundsbron.

Han fortæller, at modulvogntog er af særlig interesse blandt fragtkunder i Skandinavien.

- Her er der flest veje, som tillader denne lastbiltype. I resten af Europa er der stadig mange restriktioner på, hvor disse lastbiler kan køre. Men vi kan dog se, at der langsomt, men sikkert, er ved at blive flere og flere ruter i Europa, hvor man accepterer modulvogntog, selvom det for mange kunder ikke går hurtigt nok til, at man ønsker at investere i flere modulvogntog, siger Morten Rossel.

/anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094