23948sdkhjf

Pengemænd i luftfragten tror på e-handelen

Transport Intelligence: Nyt joint-venture satser på leasing af fragtfly.

Lige inden jul annoncerede Titan Aviation – der er et datterselskab under Atlas Air Worldwide – sammen med Bain Capital Credit dannelsen af et joint venture, der skal skabe en »diversificeret leasingportefølje for fragtfly, der angiveligt skal rejse en kapital på én milliard USD.

I britiske Transport Intelligence vurderer analytikeren Thomas Cullen, at det nye joint venture er skabt som en finansieringsplatform for Titan Aviation, der i forvejen er en anerkendt leaser af fragtfly.

Titan Aviantion indskyder kun 40 millioner i jointventure selskabet, mens Bain Captial Credit selv indskyder 460 millioner USD.

Det ser Transport Intelligence som et tegn på, at der blandt investorer er tillid til fremtidig vækst i luftfragten – en vækst, der især vil blive skabt på basis af fortsat stigende e-handel.

»Når man ser sådanne tilbud, er det vigtigt at huske, at finansieringsselskaberne har adgang til store kapitalreserver, fordi de kan låne til meget lave renter, fordi investorer med penge på kistebunden er mere risikovillige i et marked med negative indlånsrenter i bankerne.

 så der er mange penge på udkig efter et hjem, skriver Thomas Cullen.

Han fastslår, at det stadig er bemærkelsesværdigt, at Bain er villig til at investere så stærkt i markedet for fragtfly.

»I flere årtier har fragtskibe været den flytype, der har nægtet at dø, på trods af en fortsat stigning i luftfragtsvolumenerne i lasten på passagerfly og et ofte vanskeligt marked for luftfragt.

Alligevel er nøglen til at forstå deres investeringsmetode erklæringen fra de to virksomheder om, at ”det langsigtede joint venture sigter mod at kapitalisere efterspørgslen efter fragtfly, understøttet af robust e-handel og udtrykke markedsvækst”. Det, dette joint venture sigter mod at udnytte, er ikke det konventionelle marked for fragtfly, men luftekspressetjenester, der understøtter e-retail, hvoraf Titans moderselskab Atlas er en betydelig udbyder, især for Amazon.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078