23948sdkhjf

Dansk Energi roser elbil-initiativ

FL 2020 falder i god jord hos Dansk Energi.

Elbiler er helt centrale, hvis klimaudfordringerne skal til livs og der skal skæres 70 procent af udledningen af drivhusgasser i 2030.

Det mener man i Dansk Energi, der roser partiernes hensigt om at holde afgifterne og bundfradraget på elbiler i ro, indtil et fremtidigt afgiftssystem for biler er på plads.

- Det er rigtig godt, at politikerne med finansloven har undgået afgiftsstigninger på elbiler. Andet ville have været helt sort i en tid, der kalder på grøn handling. Nu er det vigtigt, at partierne bag finansloven står fast på at holde afgifterne fuldstændig i ro, til Transportkommissionen er færdig med sit arbejde. Elbilsmarkedet tåler ikke usikkerhed om rammerne, siger Lars Aagaard, administrerende direktør for Dansk Energi, og opfordrer til, at Folketinget hurtigt følger op med flere tiltag, der kan reducere antallet af fossile biler på de danske veje.

- Med finansloven har Danmark taget de første skridt, når det gælder elektrificering af transportområdet. Men vi skal videre. Der skal laves en langsigtet plan for, hvordan vi skal udrulle ladestandere og sikre, at elnettet kan levere den strøm, som danskerne har brug for. Derfor opfordrer vi til, at Transportkommissionen meget snart præsenterer deres plan for, hvordan den infrastruktur – elnet og landestandere – udvikles, så det hele tiden kan servicere de mange tusinde danskere, der i de kommende år vil tilvælge elbilerne, siger han.

Power-to-X

Partierne bag aftalen vil igangsætte en forundersøgelse af etableringen af en energi-ø med minimum 10 GW havvind tilkoblet, hvor forslaget om at anvende Bornholm som energi-ø indgår. Desuden prioriteres power-to-X som et forsknings- og udviklingsområde.

Og den prioritering er helt rigtig, lyder det fra Lars Aagaard.

- Vi skal i gang med at omdanne vores grønne strøm fra havvind til fremtidens grønne brændstoffer, der kan gå i motoren i den tunge transport, skibe og fly – så partierne skal have ros for at prioritere havvind og power-to-X. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172