23948sdkhjf

Ny masterplan skal fremtidssikre CPH

Forskydning af tværbanen skaber nye standpladser til større fly.

En forskydning af tværbanen og nye standpladser skal skabe plads til nye flytyper og indgå som et vigtigt element i den igangværende omstilling af Københavns Lufthavn. Det er hovedpunkterne i en opdateret masterplan for lufthavnens infrastruktur, som Københavns Lufthavne A/S (CPH) nu lægger frem.

- Som virksomhed har vi som mål, at vi kan udvikle lufthavnen i takt med efterspørgslen fra passagerer og flyselskaber. Vi er nødt til at tænke langsigtet, for fremtidens fly skal kunne operere på den infrastruktur, vi planlægger over de kommende år. Udviklingen af lufthavnen skal derfor sikre, at vi kan imødekomme behovene fra vores omgivelser, både i forhold til kapacitet, men også når det handler om klima, støj og luftkvalitet. Det er det, vi nu lægger frem med en opdateret masterplan for Københavns Lufthavn, siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.

CPH er i gang med en række udvidelser af terminalområdet. Disse udvidelser sker inden for rammerne af den eksisterende masterplan og på det eksisterende lov-, miljø-, og plangrundlag. Når lufthavnen bygger, kan der i konkrete tilfælde være behov for specifikke dispensationer fra blandt andet lokalplaner, men CPH understreger, at dette igangværende arbejde foregår uafhængigt af den opdaterede masterplan og inden for CPH's eksisterende masterplan.

- En af vores vigtigste opgaver er at udvikle en attraktiv og effektiv lufthavn. Det kræver, at Københavns Lufthavn har den nødvendige kapacitet til passagerer og flyselskaber - og plads til de bedre og større fly, der er på vej. Det er fly, som støjer mindre og udleder mindre CO2, end de ældre modeller. Flere flyselskaber har allerede investeret i de nye flytyper. Det er derfor i alles interesse, at vi handler nu, så vi kan tilbyde bl.a. disse flytyper den nødvendige kapacitet i lufthavnen fremadrettet, siger Thomas Woldbye. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.664