23948sdkhjf

DFDS-forventninger bekræftet

Kvartalsrapport viser driftsresultat på 2018 niveau.

Den fortsatte usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU satte endnu engang spor i DFDS A/S seneste kvartalregnskab. Trods Brexit er det lykkedes rederiet at holde driftsresultatet (EBITDA) for tredje kvartal på niveau med 2018 på trods af opbremsning i UK

Færge- og ro-ro-rederiet melder dertil om fortsat bedring af handelen mellem Tyrkiet og Europa

Det er baggrunden for at DFDS har indsnævret EBITDA-forventningsintervallet for 2019 indsnævret til DKK 3,55-3,75 mia. i forhold til tidligere, hvor forventningsintervallet lå på DKK 3,5-3,8 mia.

Omsætningsfremgang

DFDS A/S øgedeomsætningen med to procent til 4,5 milliarder kroner.

Driftsresultatet nåede 1,2 milliarder kroner, hvilket som nævnt er på niveau med 2018. Når det gælder resultatet før skat er det forbedret med fire procent til 647 millioner kroner.

2019-forvening

Efter afslutningen af tredje kvartal har DFDS sænket forventningen til væksten i omsætningen til seks procent imod tilligere 6-8 procent.

- DFDS’ færgeruter er en del af Europas infrastruktur, og de leverer vigtige services for handel og rejser. Vi påvirkes af markedsudviklingen i de regioner, vi betjener, men vores forretningsmodel har god modstandskraft og indtjeningen er fortsat robust, selv i den nuværende periode med modvind for handelen, siger Torben Carlsen, CEO.

Brexit-skygge

Opbremsningen i samhandelen mellem Storbritannien og det kontinentale Europa fortsatte i tredje kvartal, hvilket sænkede fragtmængderne i Nordsøen og antallet af passagerer på Kanalen.

Markedsandelen for fragt på Kanalen blev øget i kvartalet. Omsætningsvæksten i Middelhavet fortsatte, men indtjeningen blev modvirket af øgede omkostninger som følge af driftsmæssige udfordringer.

En forenklet struktur for ruter og havneterminaler er indført i Middelhavet i begyndelsen af fjerde kvartal.

Logistik-fremgang

Logistikdivisionen øgede driftsresultatet (EBITDA) med hele 15 procent i tredje kvartal. som følge af fremgang for kontraktlogistik i forretningsområdet UK & Ireland og for andre aktiviteter på tværs af divisionen.

Fremgangen blev opnået på trods af opbremsningen i UK. DFDS A/S vurderer i selskabsmeddelelsen desuden, at risikoen for en no-deal brexit er reduceret.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094