23948sdkhjf

Fælles front i Singapore

Shippingbranchen sætter særligt fokus på klima-udfordringen.

Det årlige topmøde, Global Maritime Forum, samler shippingbranchen i Singapore til debat om, hvordan branchen tackler de udfordringer, som den maritime industri står overfor.

I disse dage mødes verdens ledere fra den maritime industri for at dele viden og stå sammen om at udvikle løsninger og strategier, som skal sikre en mere effektiv, sikker og bæredygtig fremtid for verdens søfolk og rederier.

Flere danske rederier deltager i topmødet sammen med Danske Rederier.

- I en hverdag, hvor rederierne er under pres på alt fra lavere vækst i verdenshandlen til håndtering af skibsfartens del af klimaudfordringen, er det vigtig, at vi står sammen. Derfor er jeg glad for at se den store opbakning til Global Maritime Forum, hvor vi på tværs af landegrænser kan drøfte både problemer og løsninger, siger adm. direktør for Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Global Maritime Forum begyndte som Danish Maritime Forum allerede i 2014, men i 2018 ændrede arrangementet navn og fik en endnu mere global profil, da topmødet blev afholdt i Hongkong.

I år danner Singapore ramme for topmødet den 30.-31. oktober 2019, hvor dagene byder på spændende workshops, oplæg fra førende eksperter og netværksmøder.

Særligt fokus på klima

Et af årets store temaer er klima og derfor er målet om en halvering af CO2-udledningen inden 2050 også på programmet. Det glæder Danske Rederier, som mener ny forskning og vidensdelingen er nødvendig, hvis vi skal nå målet.  

- Skibsfartens klimabelastning er vores største og vigtigste udfordring. Vi skal simpelthen lykkes med at finde vejen til oceangående CO2-neutrale skibe og fremtidens brændstoffer, som kan produceres på alternative energikilder som vind og sol. Derfor er det positivt, at vi på et internationalt topmøde, kan diskutere håndgribelige bud og metoder til at reducere branchens CO2-udledning. For det haste, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125