23948sdkhjf

Minister mødte ITD-medlemmer

Transportmøde i Padborg.

ITD Huset i Padborg dannede i går mandag ramme om et transportpolitisk topmøde arrangeret i samarbejde mellem ITD og JydskeVestkysten. Knap 100 deltagere, herunder ITD-medlemmer og JydskeVestkysten læsere, var mødt op.

Transportminister Benny Engelbrecht, tidligere transportminister Hans Christian Schmidt, ITD’s næstformand Niels Juel Nielsen og Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa sad klar til at debattere nogle af transportpolitikkens mest brandvarme emner. Anledningen var Benny Engelbrechts første 100 dage på transportministerposten.

Grøn omstilling af den tunge transport fyldte rigtig meget på mødet, lyder det fra ITD.

- Vi vil meget gerne deltage i den grønne omstilling af den tunge transport og jo før jo bedre. Vi er sådan set klar, men vi har brug for en pejling på i hvilken retning, vi skal gå. Konkret har vi derfor også foreslået, at der nedsættes en hurtigt arbejdende klimakommission for omstillingen af den tunge vejgodstransport med deltagelse af organisationer og eksperter, som har forstand på omstillingen i denne sektor. Vigtigt er det, at vores fælles klimaambitioner går hånd i hånd med økonomien og for eksempel mulighederne for afskrivning, sagde Niels Juel Nielsen, der også drøftede fair og ordnede forhold i transportsektoren.

- Der skal være gode og ordentlige forhold for medarbejderne i transportbranchen, og vi mener, at løsningen ligger i at styrke kontrollen markant. Derfor er det også ærgerligt, at der ikke er sat flere penge af til kontrol i det finanslovsforslag, som regeringen netop har præsenteret, lige som det er skuffende, at den planlagte ressortoverflytning af dele af færdselsområdet også er taget af bordet, sagde Niels Juel Nielsen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125