23948sdkhjf

Lille ny i Scania-familien

Koncernen præsenterer koncept-lastbil uden førerhus.

Scania præsenterer nu Scania AXL - en selvkørende koncept-lastbil uden førerhus.

Koncernen fortæller i en skriftlig meddelelse, at en gruppe Scania-eksperter på forskellige områder har slået sig sammen og udviklet koncept-lastbilen, der uden et førerhus er bygget af komponenter fra selskabets modulsystem.

Henrik Henriksson, koncernchef og administrerende direktør i Scania:

- Med Scania AXL koncept-lastbilen tager vi et markant skridt fremad mod fremtidens smarte transportsystem, hvori selvkørende køretøjer vil indgå helt naturligt. Vi vil fortsat bygge og lede koncepter som dette for at vise, hvad der er muligt at gøre med dagens teknologi.

Scania AXL styres og overvåges i et meget kontrolleret, intelligent miljø. I for eksempel miner støttes de selvkørende transporter af et avanceret logistiksystem, der fortæller køretøjet, hvordan det skal opføre sig.

- Vi har allerede selvkørende lastbiler i drift hos nogle af vores kunder. Hidtil har de dog af sikkerhedshensyn været udrustet med et førerhus med plads til en chauffør, der kan gribe ind om nødvendigt. Scania AXL har ikke et førerhus med plads til en chauffør, og det ændrer situationen markant. Udviklingen af selvkørende køretøjer har taget store skridt fremad i de senere år. Vi har endnu ikke løsninger på alle udfordringer, men ved hjælp af koncept-lastbiler som Scania AXL opnår vi nye gennembrud og lærer nyt med stor hastighed, siger Claes Erixon, chef for forskning og udvikling på Scania. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093