23948sdkhjf

ITD: Skuffende og et stort skridt tilbage

Det ærgrer ITD, at regeringen aflyser den planlagte ressortændring.

Brancheorganisationen ITD er skuffet og ærgerlig over, at Transportministeriet og Justitsministeriet har besluttet at standse overdragelsen af ansvaret for en lang række opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen.

ITD har i mange år arbejdet for at få samlet regeludstedelsen og administrationen i én og samme myndighed for at få sikret mere helhedsorienteret administration, forenklede sagsgange og effektiv kontrol.

- Det er meget skuffende, at de mange, gode argumenter for en samling af opgaverne under det ministerium og den styrelse, der har ekspertisen, alligevel ikke finder sted, så vi kunne få sat skub i en modernisering og digitalisering af de systemer, der anvendes til administration på områderne. Vi havde store forventninger til overflytningen af opgaver, som ville kunne sikre en mere effektiv og smidig administration og dermed kortere ventetider til gavn for både virksomheder og borgere, siger Jørn-Henrik Carstens, politisk chef hos ITD.

Den daværende regering besluttede i marts 2019, at Færdselsstyrelsen skulle overtage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og førerkort og håndteringen af særtransporttilladelser fra politiet. Et tiltag, der ud over at være et første skridt mod at samle færdselsområdet under én myndighed, også skulle frigøre cirka 120 årsværk hos politiet til andre politiopgaver i en tid, hvor der er stor fokus på politiets ressourcer og opgavevaretagelse.

- Det er et stort skridt tilbage i kampen for at sikre en effektiv kontrol og administration på erhvervstransportområdet, som vi nu oplever med regeringens beslutning. ITD er grundlæggende tilhænger af, at lovgivning, de udførende aktiviteter og kontrol samles i samme styrelse og under samme ministerium. Den model giver efter vores mening de bedste forudsætninger for en smidig og effektiv administration og kontrol, siger Jørn-Henrik Carstens. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125