23948sdkhjf

S vil have ny jernbane over Fyn

Vil afsætte 147 mio. kr. til anlægsbegyndelse i 2023.

Regeringen lægger i det kommende finanslovsforslag op til at indbudgettere midler til at anlægge en cirka 35 kilometer lang ny elektrificeret jernbane over Vestfyn. Derudover fremsætter regeringen et nyt lovforslag, der giver transportministeren den juridiske bemyndigelse til at anlægge banen.

Det skriver Transportministeriet.

- Jeg er meget glad for, at vi som regering melder klart ud, at vi prioriterer jernbanen over Vestfyn. For den vil betyde kortere rejsetid for passagererne, ligesom den både vil bidrage til at effektivisere og modernisere banenettet og samtidig sikre mere robusthed i togsystemet ved sporarbejde og nedbrud. Jeg håber derfor, at vi får opbakning til både finanslovsforslaget og lovforslaget, så vi kan komme skridtet videre mod at anlægge jernbanen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Den nye bane over Vestfyn vil ifølge ministeriet reducere rejsetiden for persontog i kraft af fire kilometer forkortelse af jernbanestrækningen og muligheden for at køre med op til 250 km/t. Samtidig vil den nye jernbane frigøre kapacitet på den nuværende jernbane over Vestfyn, lyder det.

Der afsættes på finanslovsforslaget 147 mio. kr. i 2023, således at anlægget af banen vil kunne påbegyndes i 2023. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125