23948sdkhjf

Opbyggerbranchen samles under Dansk Bilbrancheråd

Etablerer erfagruppe for danske opbyggervirksomheder.

Dansk Bilbrancheråd har etableret en erfagruppe for danske opbyggervirksomheder. Gruppen har til en start 24 medlemmer med i alt godt 2.000 medarbejdere, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Behovet for at samle og give opbyggerne mere slagkraft hænger i høj grad også sammen med Europa-Parlamentets og -Rådets kommende forordning om godkendelse og markedsovervågning af motorkøretøjer og påhængskøretøjer.

- Forordningen gælder fra den 1. september 2020, og den kan komme til at påvirke opbyggerbranchen på dramatisk vis, siger Johanne Berner, juridisk chef, Dansk Bilbrancheråd og med i styregruppen bag den nye erfagruppe.

Dramatisk på den måde, at kravene til dokumentation af ombygninger stiger til et herhjemme helt ukendt niveau, fortsætter hun. 

- I den situation er det vigtigt, at branchen står sammen – andre aktører i branchen har forsøgt sig og har fejlet. Dansk Bilbrancheråd er blevet opfordret til at gøre det her forsøg, siger Johanne Berner.

Et af medlemmerne i den nye erfagruppe er Skelhøje Vognfabrik. Herfra siger direktør Leif Jørgensen:

- Der er et stort behov for, at vi får samlet så mange opbyggere som muligt for at få indført nogle retningslinjer, bestemmelser og normer, som vi kan udføre vores arbejde under.

Han er glad for, at branchen via Dansk Bilbrancheråd har taget initiativ til den nye erfagruppe. Tidligere har Skelhøje Vognfabrik været inde over opbyggergruppen i Autobranchen Danmark, men det bekendtskab holdt ikke.

- Der var ikke sammenfaldende interesser, og jeg fornemmede, at vi ikke i den gruppe kunne få den gennemslagskraft, som vi har så meget brug for, siger Leif Jørgensen.

Manglen på gennemslagskraft hænger sammen med forskellen på opbyggerbranchen herhjemme og i udlandet. Stort set hver eneste gang en dansk opbygger får en ordre, så er det en kundespecificeret opgave, og som regel omfatter opgaven bare et enkelt køretøj. Ikke desto mindre skal der hver gang afleveres en detaljeret, kompleks og tidskrævende godkendelse.

- De store producenter i Europa laver tit hundredvis af de samme ombygninger med baggrund i én godkendelse. Vi skal have den godkendelse på plads til hver eneste ombygning, og det er en kæmpe opgave og et tungt system at skulle igennem tidsmæssigt, men så sandelig også økonomisk, siger Leif Jørgensen. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156