23948sdkhjf

Rød vognpark bliver grønnere

AutoBude får leveret fem nye Volvo.

Transportvirksomheden AutoBude A/S i Hedensted har netop fået leveret den sidste af en ordre på fem nye Volvo lastbiler og fortsætter dermed satsningen på en endnu grønnere vognpark til gavn for miljø og driftsøkonomi. De nye Volvo’er er optimeret med fokus på bedst mulig brændstoføkonomi og transporteffektivitet, og AutoBude forventer en brændstofbesparelse på op imod 7 procent i forhold til tilsvarende lastbiler i flåden.

Det siger Brian Pedersen, indehaver og direktør i AutoBude:

- I de senere år har vi satset målrettet på at nedbringe miljøbelastningen fra vores transport- og lageraktiviteter. Det gælder både ved hjælp af endnu mere brændstoføkonomiske lastbiler, ved at øge nyttelasten på vores vogntog samt ved at optimere vores lagre med henblik på at reducere energiforbruget til blandt andet opvarmning og belysning, fortæller AutoBudes indehaver og direktør, vognmand Brian Pedersen og fortsætter:

- Vi skal både blive mere effektive og mere miljøvenlige, og det kræver konstante investeringer i nyt materiel og nye driftssystemer. Det skyldes både et pres fra vores kunder, men også at det giver en bedre driftsøkonomi, og det er investeringen i de seneste fem nye Volvoer et eksempel på, siger Brian Pedersen.

De nye Volvoer består af en 3-akslet FH 540 forvogn med fast kasse og dobbelt-dæk som trækkraft for modulvogntog, tre FH 500 sættevognstrækkere til kørsel med 2-, 3- og 4-akslede sættevogne samt en 2-akslet FM 330 forvogn med fast lad til fragtkørsel. De er leveret af salgschef Søren L. Sørensen fra Autohuset Vestergaard A/S i Horsens.

AutoBude råder over en vognpark på cirka 50 trækkende enheder samt cirka 60 sætte- og påhængsvogne.

- Jo højere udnyttelsesgrad, jo lavere brændstofforbrug per transporteret enhed. Så jo mere vi kan hjælpe vores kunder med at udnytte bilernes lasteevne mere effektivt, jo grønnere bliver transporterne. Stort set alle vores lastbiler er udrustet med Euro 6-motorer, der opfylder den seneste miljønorm. Vi har enkelte Euro 5’ere tilbage i flåden, men dem har vi allerede sat udløbsdato på, siger Brian Pedersen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078