23948sdkhjf

Recycling-værft indvies i Frederikshavn

Det bliver efter planen udenrigsminister Jeppe Kofoed, der i dag indvier M.A.R.S.' ny recycling-værft.

Den amerikanske genbrugsgigant M.A.R.S. nye specialbyggede værft til ophugning af skibe og offshore-platforme i Frederikshavn bliver officiel åbnet i dag klokken 12. Det er udenrigsminister Jeppe Kofod (S), der indvier verdens første specialbyggede recyclingværft på Frederikshavn Havn

200 jobs og 200.000 tons

Verdens første specialbyggede recyclingværft, er designet og bygget til det formål at genindvinde skibe og offshoreplatforme på Frederikshavn Havn. Bag værftet står én af verdens største recyclingvirksomheder – Modern American Recycling Services (M.A.R.S.).

Åbningen af værftet bliver i en pressemeddelelse beskrevet som startskuddet til et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor flere end 200 arbejdspladser vil blive skabt inden for den bæredygtige økonomi.

M.A.R.S. Europe har en ambition om at gøre Frederikshavn til centrum for grøn recycling af skibe og offshoreinstallationer. Virksomheden forventer at genindvinde 200.000 ton forarbejdet stål om året, og en af de første store opgaver bliver genindvinding af de to platforme Tyra Øst og Tyra Vest.

Fordi værftet er bygget til det specielle formål helt fra bunden, har det været muligt særligt at indtænke og prioritere sikkerhed, bæredygtighed og miljø som nøgleegenskaber i faciliteten.

- Regeringen har en ambitiøs plan om, at Danmark skal være i front på verdensplan, hvad angår bæredygtighed og bæredygtige investeringer. Dette værft er et godt eksempel på, hvordan vi i Danmark – og ikke mindst her i Frederikshavn Kommune – bestræber os på at sikre en mere grøn fremtid og nye arbejdspladser, udtaler Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Opstart i oktober

Det 290.000 m2 store recyclingområde består blandt andet af et rensningsanlæg med to 2.500 m3 store opsamlingstanke, hvor regnvand fra alle arealer vil blive renset for eventuelle urenheder, en imponerende skibsrampe til ophaling af skibe med en længde på til 294 meter og et område til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton.

Man forventer opstart af aktiviteter i oktober 2019, og det betyder, at Kim Thygesen, general manager hos M.A.R.S. Europe forventer mange ansættelser i de kommende måneder – op til 200 medarbejdere på havnen, når sitet er i fuld drift:

- Jeg er glad for, at den danske regering og Frederikshavn Kommune støtter op om det her unikke projekt. M.A.R.S. er én af verdens førende inden for bæredygtig genindvinding, mens Danmark og Frederikshavn Havn har store ambitioner inden for cirkulær økonomi, så det er et perfekt match. Vi glæder os utrolig meget til at tage sitet i brug og kunne tilbyde et grønt og bæredygtigt alternativ her i Europa til den måde tingene foregår i andre dele af verden, siger Kim Thygesen, general manager hos M.A.R.S. Europe.

Stolt havnedirektør

Adm. direktør Mikkel Sørensen hos Frederikshavn Havn udtaler forud for åbningen:

 - Vi er stolte af, at vi har fået M.A.R.S. til Danmark og udenrigsministeren til Frederikshavn. Vi er spændte på at vise det enorme potentiale frem, som kommunen og havnen har, og vi er sikre på, at vores partnerskab med M.A.R.S. vil skabe ringe i vandet – både udover regionens grænser og udover landets grænser.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111