23948sdkhjf

Jernbanen får serviceeftersyn

Transportministeren vil have et opdateret overblik.

Benny Engelbrecht sætter nu gang i et serviceeftersyn af jernbanen, skriver Transportministeriet.

Serviceeftersynet skal tilvejebringe et samlet opdateret overblik og en samlet plan for de mange igangværende projekter og gennemførelsen af den forudsatte togtrafik. Det skal sikre, at det frem mod 2030 lykkes både at få gennemført de mange forbedringer af infrastrukturen og sikre den bedst mulige trafikafvikling til gavn for passagererne, lyder det.

- Der er mange vigtige projekter i gang på jernbanen. Og når tidligere erfaringer viser, at der løbende er behov for at samle trådene og derigennem sikre, at tidsplaner og økonomi er afstemt projekterne imellem, så synes jeg, at vi skal give jernbanen et samlet serviceeftersyn, siger Benny Engelbrecht.

De igangværende og kommende mange projekter på jernbanen er gensidigt afhængige. En ændring i tidsplanen for ét projekt har ofte stor betydning for mange andre projekter. Samtidig påvirker den høje aktivitet betingelserne for at afvikle togtrafikken.

- Et serviceeftersyn vil give os et godt overblik, så vi ved, at der ligger en plan for, hvordan vi kommer i mål med de allerede igangsatte projekter og samtidig sikre trafikafviklingen. Vores fokus må og skal være, hvordan vi kommer igennem den kæmpe omstilling til fremtidens moderne jernbane på en måde, der sætter passagererne i fokus og sikrer det bedst mulige togprodukt til danskerne, siger transportministeren. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156