23948sdkhjf

BW: Største luftcharter nogensinde

Blue Water leverer gasturbine til Afghanistan.

Blue Water Shipping har spillet en afgørende rolle i en kompleks projekttransport af en Siemens gasturbine, der som verdens kraftigste mobile gasturbine skal levere driftssikker og rentabel elektricitet til mere end 200.000 hjem og virksomheder i Afghanistan.

Første i 40 år

I december 2018 blev All Freight Services International (AFSI), Canada og Blue Water tildelt kontrakten på transport af verdens første Siemens SGT-A45 gasturbine fra Alabama, USA til Mazar-e Sharif i Afghanistan. Det var den første nye gasturbine i over 40 år, som skulle installeres i Afghanistan og levere driftssikker og økonomisk overkommelig elektricitet til over 200.000 hjem, og det var Bayat Power, Aghanistans største firma inden for gasfyret kraftvarme, som tildelte kontrakten.

Siemens SGT-A45, verdens mest ydedygtige og effektive mobile turbine, er i stand til at producere over 300 mio. KWh årligt. Men projektet handlede ikke kun om at transportere højtavanceret sværgods over 11.000 kilometer fra USA til Afghanistan. Dette er også starten af den livsvigtige mission om at genopbygge Afghanistans nationale energiindustri, som skal gøre det muligt for landet at levere pålidelig og prisbillig elektricitet til alle afghanere, lyder det fra Blue Water.

Flere transportformer

Transporten af udstyret involverede diverse problemstillinger og transportformer, da SGT-A45-pakken bestod af tre enheder (generatortrailer, gasturbine og effektreguleringsmodul), hvoraf den største var 30 meter lang og vejede cirka 100 tons. Transporten foregik med bil gennem fire amerikanske stater til havnen i Houston, hvorfra godset blev sejlet med RO/RO-skib til Jebel Ali i Dubai. Herfra blev det læsset og transporteret med specialkonstrueret udstyr og læsseløsning fra havnen i Jebel Ali til DWC-lufthavnen (Dubai World Central) og videre med luftfragt til Afghanistan. I alt fem Antonov-124-100-flyvninger blev benyttet til at fragte al udstyret til Afghanistan – fire flyvninger fra DWC og en fra Izmir i Tyrkiet til Mazar-e Sharif.

David Richter, kontorchef i Blue Water Shipping Dubai:

- Vi skulle forcere en del forhindringer, inden vi kunne levere projektet sikkert og rettidigt. En særlig udfordring var de tre trailerenheders lave frihøjde, som begrænsede vores manøvredygtighed i forbindelse med læsning og aflæsning af udstyret ombord på skibet og Antonov-124-100-fragtflyet. En hydraulisk aksel, en femhjulet løsning, blev derfor hurtigt designet og bygget til projektet. Løsningen ikke kun forbedrede håndteringen af trailerenhederne, den hjalp også med at fordele den tunge vægt jævnt på de ekstra aksler, hvilket viste sig at være en afgørende forudsætning for læsningen ombord på Antonov-124-100-fragtflyet. Alle involverede interessenter gik langt ud over deres forpligtelser og har sammen engageret sig i enhver situation hver eneste time i døgnet over en periode af flere måneder for at sikre, at projektet blev en succes. Blue Waters team er stolte af at have leveret logistikken til transporten af verdens første Siemens SGT-A45 mobile turbine, som vil forbedre mange afghanske familiers liv, siger han.

Største luftcharter

Nicolai Nørgaard, Manager Special Executive Accounts på Billund-kontoret, ledede Blue Waters luftcharter-team:

- I november 2018 modtog Blue Water i Billund en forespørgsel fra David Richter, Blue Water UAE på en luftcharter-transport af den første Siemens SGT-A45 ombord på fem på hinanden følgende Antonov-124-100-flyvninger fra Tyrkiet/Dubai til Mazar-e Sharif i Afghanistan. Hver flyvning havde sine egne vigtige problemer og udfordringer, som krævede tæt bevågenhed gennem hele projektet. At repræsentere luftcharter-teamet på jorden i Tyrkiet, Rusland, Turkmenistan, Afghanistan og UAE samt vores tætte samarbejde med særdeles vigtige teams har været nøglen til dette projekts succes. Og at have Volga-Dnepr Airlines som partner på luftdelen viste sig at være det perfekte match. Deres ekstreme fleksibilitet og kompetente tekniske mandskab var yderst værdifuldt for os i forbindelse med håndteringen af de forskellige udfordringer med alle fem flyvninger. Vi er meget stolte af at have bidraget til at skabe historie. Desuden er dette det største luftcharter i Blue Waters historie. Vi oplevede mange udfordringer og problemer, men fokuserede på løsninger og at se fremad. Vi etablerede mange relationer, som vi vil værdsætte resten af livet. Det var i sandhed et inspirerende projekt, som vi er stolt af at være en del af, siger Nicolai Nørgaard, der har over ti års erfaring inden for projektlogistik, hvoraf de fem år har været fokuseret på luftcharter. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125