23948sdkhjf

Bud efter mindre lagerlokaler

Opdeling i flere og mindre enheder kan give højere leje.

Andelen af ledige lager- og logistiklokaler har aldrig været lavere.

Samtidig har efterspørgslen ændret karakter, i takt med at mange små iværksættervirksomheder og webshops er dukket op.

Det siger EDC Erhverv i en pressemeddelelse.

I ejendomsselskabets køber- og ejerkartotek er det gennemsnitlige antal kvadratmeter, som virksomheder inden for industri søger til leje, faldet fra 909 til 749 kvadratmeter på to år. Derfor er der også længere mellem, at virksomheder lejer sig ind i de helt store industriejendomme på flere tusind kvadratmeter. Det forklarer Mads Bjerrum Christensen, der er industrichef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus:

- Der er historisk stor efterspørgsel, men vi ser også, at der er en forskydning i efterspørgslen, hvor andelen af virksomheder, der søger mindre lejemål, er stærkt stigende. Det kan for eksempel være iværksættere eller butikker, der har behov for mere lagerplads uden for centrum, hvor lejen er lavere, siger han.

Industrichefen opfordrer alle ejendomsejere, der har tomme bygninger til salg eller udlejning, til at overveje muligheden for at se på ejendommen med nye øjne, for eksempel ved at opdele ejendommen til flere lejemål:

- Det er naturligvis en omkostning, hvis man bygger ejendommen om til flere lejere. Men der er en højere kvadratmeterleje at hente, samtidig med at man undgår at stå med en tom ejendom. Samtidig bliver forrentningen af ejendommen bedre, da ejendommen er optimeret til markedets aktuelle behov og har fået en modernisering, siger Mads Bjerrum Christensen.

/anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126