23948sdkhjf

Skærpet handelskrig kaster lange skygger

Kina går målrettet efter Trumps kernevælgere med uofficiel boykot af landbrugsvarer.

USA’s præsident Donald Trump varslede i sidste uge en ny told på kinesiske varer. Den ekstra told – der angiveligt vil pålægge varer fra Kina en samlet byrde på 300 milliarder dollar – er Trumps seneste skridt i den handelskrig som USA har indledt mod Kina.

Kinas svar er overraskende ikke en direkte tilsvarende told på amerikanske varer. I stedet er kinesiske virksomheder simpelthen ophørt med at købe landbrugsvarer. Det skrev Bloomberg med henvisning til unavngivne kilder.

Det kinesiske handelsministerium erkendte mandag, at kinesiske firmaer ikke køber landbrugsvarer og dermed indirekte at boykotten sker på initiativ fra myndighederne i Beijing.

Dermed rammer Kina USA’s landbrugseksport og især landbrugsdelstaterne i Midtvesten, hvor Donald Trump finder mange af sine kernevælgere.

Importstoppet anses for en alvorlig skærpelse af handelskrigen og børserne i New York reagerede da også negativt. Værst ramt er Nasdaq-indekset, der faldt med 3,7 procent mandag.

Alvorlig eskalering

Udviklingen vækker ikke bare bekymring i de dele af transport- og logistikbranchen, der direkte er involveret i varestrømmene til og fra Kina.

Også i Dansk Industri ser man optrapningen af handelskrigen mellem USA og Kina som en alvorlig trussel for væksten.

- Det er en alvorlig eskalering af handelskrigen. Kinas beslutning vil ramme Trumps kernevælgere i det amerikanske midtvest særligt hårdt. Men hele verdensøkonomien betaler en høj pris for konflikten, og amerikansk erhvervsliv over en bred kam ønsker også at få handelskrigen afviklet hurtigst muligt, siger Peter Thagesen, underdirektør i Dansk industri (DI) i en pressemeddelelse på brancheorganisationens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126