23948sdkhjf

Flot 2018-resultat i Frederikshavn

Spejder dog fremad mod lavere resultater, lyder det.

Frederikshavn Havn kom ud af 2018 med et resultat på 15,3 mio. kr. ud af en omsætning på 60 mio. kr.

Administrerende direktør, Mikkel Seedorff Sørensen, er stolt over endnu et positivt årsresultat:

- Det er en meget tilfredsstillende udvikling, vi har set med udlejningen af samtlige baglandsarealer. Det beviser, at vi strategisk gjorde det rigtige med havneudvidelsen i Frederikshavn, hvor vi budgetterede med fuld aktivitet fra 2021. Med de indgåede kontrakter, vi har nu, er vi faktisk i mål omkring de strategiske målsætninger, vi har sat, for både volumen og økonomi, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

De mange investeringer i havnearealer viser dog først økonomisk effekt om nogle år, og derfor slår bestyrelsesformand Bo Uggerhøj koldt havvand i blodet for de kommende årsregnskaber.

- Vores fornemme resultater i 2016, 2017 og 2018 er et godt afsæt til årene 2019 og 2020, hvor vi forventer lavere resultater. Årsagen er, at aktiviteterne i havneudvidelsen først for alvor går i gang i slutningen af 2020, da der vil være en periode, hvor virksomhederne, som har lejet arealerne, er i gang med at klargøre dem. Vi bygger desuden stadig på 2. etape, som forventes færdig i 3. kvartal 2019. Vi vil derfor først se den fulde effekt af havneudvidelsen fra 2021, siger Bo Uggerhøj.

Frederikshavn Havn har i de senere år for alvor meldt sig på banen som en seriøs national og international spiller inden for de maritime og mange tilstødende erhverv – heriblandt recycling.

- Det er stærke spillere fra både ind- og udland, vi har fået ind som nye kunder, samtidig med at vi arbejder med nogle spændende projekter med eksisterende kunder. Vi glæder os til i fremtiden at kunne fortælle om flere spændende aktiviteter inden for den cirkulære økonomi. Når vi er i fuld drift i 2021, vil vi være en af de største recycling-havne i Europa, siger Mikkel Seedorff Sørensen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109