23948sdkhjf

Generationsskifte i Blue Water

Kurt Skov overdrager stor aktiepost til datteren Anne Skov.

Grundlæggeren af Blue Water, Kurt Skov, tager nu endnu et skridt mod et generationsskifte – og overdrager en stor aktiepost til sin datter Anne Skov.

Det skriver Blue Water i en skriftlig meddelelse.

Siden Kurt Skov grundlagde Blue Water Shipping som et lille lokalt speditionsfirma i Esbjerg i 1972, er virksomheden vokset markant. I dag har Blue Water på verdensplan over 1.600 ansatte på 58 kontorer.

Gennem alle årene har Kurt Skov haft nogle altafgørende holdninger: At Blue Water aldrig skal sælges, at hovedsædet skal være i Esbjerg, og at der skal passes godt på firmaets identitet, værdier og de mange arbejdspladser.

Derfor besluttede han i 2007 at tage et stort skridt mod den fortsatte beståen af sit livsværk – også efter sin tid. Han etablerede den erhvervsdrivende fond Blue Water Fonden, hvis formål er at medvirke til at sikre den fortsatte eksistens og udvikling af Blue Water. Fonden modtog 75 procent af aktierne – og dermed aktiemajoriteten – i Blue Water-koncernen. De resterende 25 procent af aktierne ejes af Kurt Skovs eget holdingselskab Kurt Skov Holding A/S, hvoraf en stor aktiepost nu overdrages til Anne Skov.

Anne Skov, der gennem flere år har siddet i en lederstilling i Blue Waters olie & energi-division, indtrådte som medlem af driftsbestyrelsen ved generalforsamlingen i 2018.

- Blue Water er mit livsværk, og derfor betyder det meget for mig, at næste generation er trådt ind i ejerkredsen og bestyrelsen. Det er vigtigt for mig at få gennemført dette skridt af generationsskiftet, og jeg er glad for, at det samtidigt signalerer til både medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og resten af omverdenen, at Anne allerede nu er – og i særdeleshed i fremtiden vil være - en væsentlig del af Blue Water, som ejer og medlem af fonds- og driftsbestyrelserne, siger Kurt Skov.

43-årige Anne Skov har gennem 20 års arbejde i firmaet opbygget stort branchekendskab og indsigt i Blue Water, lyder det.

- Jeg er glad for, at min far og jeg deler de helt grundlæggende værdier for firmaet – netop det vi skal fastholde og styrke nu og i fremtiden hos Blue Water. Jeg vil i bestyrelserne samt i mit daglige arbejde være med til at fastholde Blue Waters ånd og kultur, siger Anne Skov.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157