23948sdkhjf

Masdnedø Bulkterminal indviet

Vordingborg Havn har indviet Nordens største kornterminal.

Vordingborg havn åbnede lørdag 22. juni traditionen tro havnen for offentligheden og samarbejdspartnere. I år kunne havnen dog byde på en ekstraordinær attraktion – nemlig indvielsen af Masnedø Bulkterminal.

Der var taler af borgmester Mikael Smed, formand for Danske Havne, Ole Ingrisch, koncernchef for DLG, Kristian Hundebøll og Head of Secretariat ved North Sea Region Programme, Christian Byrith.

I en pressemeddelelse fremhæver Vordingborg Havn, at »havnen satser på udvikling i modsætning til afvikling, som sker af mange andre danske havne. Visionerne om bæredygtig udvikling manifesterer sig nu i bogstavelig forstand med en havn, der arealmæssigt både er blevet meget større og har fået mere vanddybde. Vanddybde og placering er to afgørende faktorer, der gør erhvervshavnen attraktiv – både i dag og i fremtiden med etableringen af den nye Storstrømsbro.«

Havneudvidelsen er en del af EU Interreg projektet DUAL Ports, hvor havne i Nordsøregionen samarbejder om at udvikle metoder og teknologier, som skal gøre havnedrift mere bæredygtigt.

»Vordingborg Havn er glade og stolte af at være medvirkende til den synliggøre området og for at understøtte både den lokale og generelle erhvervsudvikling. Der er stor interesse for havnen fra virksomheder i forhold til de muligheder, der er kommet på baggrund af havneudvidelsen samt havnens geografiske placering. Også lokale foreninger, netværksgrupper og uddannelsesinstitutioner har også vist stor interesse for havnen, og der har de sidste par måneder været masser af rundvisninger. Interessen for investering styrker både Vordingborg Havn men har også en afsmittende effekt andre steder i kommunen.«

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109