23948sdkhjf

Kronprinsen indviede stort CPH-byggeri

Det store terminalbyggeri Finger E er klar til brug.

Kronprins Frederik indviede for nylig det største byggeri i nyere tid i Københavns Lufthavn (CPH): Den 36.000 kvadratmeter store Finger E terminal.

Administrerende direktør i CPH, Thomas Woldbye:

- Der er faktisk tradition for kongelig deltagelse ved de helt store byggebegivenheder her i lufthavnen. Kong Frederik den 9. indviede Terminal 2 i 1960. En lidt yngre H.K.H. Kronprins Frederik indviede Terminal 3 i 1998. Nu er turen kommet til dette – synes vi selv – meget smukke, nordiske og funktionelle terminalbyggeri, siger Thomas Woldbye og fortsætter:

- Med Finger E runder vi en afgørende milepæl i arbejdet med at skabe en bæredygtig fremtidens lufthavn til gavn for Danmark. På verdensplan ser vi i de kommende årtier frem mod en vækst i antallet af flyrejsende. Her er det vores samfundsopgave som lufthavn at skabe plads til, at udenlandske forretningsfolk, turister og for eksempel studerende kan komme til Danmark – og at vi selv kan rejse ud i verden, siger Thomas Woldbye.

Han understreger, at fremtidens vækst skal følges af ambitiøse mål om klima og miljø. For eksempel er selve lufthavnen med et certificeret klimakompensationsprogram CO2-neutrale fra i år.

- Med den grønne omstilling af luftfarten arbejder vi hen imod til både mindre støj og mindre udledning. Vores eget mål er at være helt uden CO2-udledning i 2030 og samarbejde med flyselskaberne om at reducere flyenes udledning med 30 procent. Derfor skal der forskes og udvikles i de kommende årtier, lyder det fra CPH-direktøren.

Fakta om Finger E:

  • Den 4. juni åbnes første etape af Finger E med otte gates, en ny paskontrol, åbne og lyse passagerområder og en ny kontorbygning, der skal rumme blandt andet politiets medarbejdere og teknisk personale og udstyr.
  • I 2020 åbnes yderligere 8.000 kvadratmeter med tre nye fleksible busgates og to nye brobetjente gates til de store fly på de lange distancer.
  • Samlet investerer CPH knap to mia. kr. i opførelsen af Finger E.
  • I dag er der fra København direkte ruter til 180 destinationer, heraf 40 til rejsemål uden for Europa.
  • Finger E er også helt afgørende for, at lufthavnen kan gå i gang med et endnu større byggeri – en 80.000 kvadratmeter udvidelse af terminalerne mellem Gates B og C.
  • Fem busgates kan nu flyttes fra bunden af terminalen ved Finger C ud til den nye Finger E. Det frigiver plads til det kommende terminalbyggeri og ikke mindst en markant udbygning af bagageudleveringen. Området til bagageudleveringen bliver mere end dobbelt så stort som i dag.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14