23948sdkhjf

Ruten Frederikshavn-Oslo fylder 40 år

Tredje version af Stena Saga betjener Frederikshavn-Oslo-ruten.

For 40 år siden sejlede de første danskere fra Frederikshavn til Oslo, da Stena Saga tog sin jomfrutur over Skagerrak. Vandvejen mellem Norge og Danmark blev en succes, og fire årtier senere er ruten stadig populær for både passagerer og fragtkunder.

- I fire årtier har vi skabt ferieminder for tusindvis af rejsende på linjen mellem Frederikshavn og Oslo, og det er vi meget stolte af. Vi glæder os til at skabe nye minder i årene frem, hvor vi fortsat holder fokus på at sikre de bedst mulige rammer for transport af passagerer og gods mellem Danmark og Norge, siger linjechef i Stena Line, Johan Edelman i en pressemeddelelse fra rederiet.

Et navn – tre færger

Siden premieren i 1979 har tre færger sejlet ruten mellem Frederikshavn og Oslo – alle med navnet Saga. Færgen, der i dag sejler ruten, kan have op til 2000 passagerer med ombord og har sejlet turen siden 1994.

Hvert år krydser op mod en halv million passagerer Skagerrak ombord på Saga – heraf tegner normændene sig for to tredjedele af de rejsende.

De senere år har Stena Line investeret millioner af kroner i fremtidssikring af Stena Saga. I januar 2019 blev Stena Line det første rederi til at tilslutte sig landstrøm på Vippetangen i Oslo Havn. Tiltaget bidrager til en årlig minimering af CO2-udslippet på 1400 ton svarende til effekten, hvis 1300 biller forsvandt fra vejene. Med Stena Saga er 14 af rederiets 38 europæiske fartøjer nu tilsluttet grøn energi, når de er i havn.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109