23948sdkhjf

DTL-ros til hastighedsforøgelse

Fra årsskiftet må lastbiler køre 80 km/t på landeveje.

Når 2019 bliver til 2020, får lastbiler mulighed for at køre op til 80 km/t på danske landeveje.

Folketinget har netop vedtaget L186 om forhøjelse af hastighedsgrænsen for lastbiler på veje uden for tættere bebygget område og motortrafikveje, hvilket forslag var en del af finanslovsaftalen for 2019.

Brancheorganisationen DTL Danske Vognmænd har i årevis lobbyet for netop en hastighedsforhøjelse for lastbiler på omtalte strækninger, og DTL-direktør Erik Østergaard roser da også Folketinget for at nå at vedtage lovforslaget, inden der lukkes ned for lovbehandlinger i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

- Det har været en DTL-mærkesag gennem mange år, der her bliver realiseret. Det har været et langt og sejt træk. Forslaget var et resultat af finanslovsaftalen for 2019 mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og det har tydeligvis været vigtigt for aftaleparterne at holde deres løfte. Det er vi rigtig glade for, og vi har stor ros til blandt andre Venstres ordfører Kristian Pihl Lorentzen, der har drevet processen og til transportministeren for at levere i tide, siger Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125