23948sdkhjf

Stærk start på 2019 for Rotterdam Havn

Godsomsætning på næsten 124 millioner i første kvartal.

Rotterdam Havn håndterede næsten 124 millioner tons gods i de første tre måneder af 2019. Det er en fremgang på mere end fem prodent, sammenlignet med første kvartal sidste år.

Når det gælder containeromsætningen steg den med syv procent til 3,7 millioner TEU.

Det meddelte havnen i sidste uge ifølge nyhedsportalen mainport.com.

- 2019 startede fremragende med rekord på godsomsætningen i første kvartal, udtaler havne-selskabets adm. direktør Allard Castelein.

Han oplyser, at Rotterdam Havn i kvartalet har styrket sin position som knudepunkt for såvel containertrafikken som flydende naturgas (LNG).

Trods den markante fremgang fastholder Castelein forventningerne til 2019 om en ”lille vækst for hele året”.

Fremgangen i containeromsætningen skyldes øget transittrafik gennem Rotterdam fra de store containerruter til og fra Asien. Det betød, at feedertrafikken steg med 15 procent til 7,3 mil tons.

Den intraeuropæiske feedertrafik faldt derimod med otte procent til 6,9 mio. tons. En udvikling, der angiveligt skyldes kollapset i samhandelen med Rusland og faldende samhandel med Storbritannien i januar og februar.

LNG højdespringer

Igen i år indtager LNG positionen som den primære vækstmotor med en stigning i godsomsætningen på 140 procent til 1,8 millioner tons. Et kraftigt fald i eksporten af brændselsolie fra Rusland via Rotterdam til Asien har medført et samlet fald på 7 procent i omsætningen af mineralske olieprodukter.

Samlet er den flydende bulk dog vokset med knap fem procent til 58,5 millioner tons.

Tørlast-forretningen har været en blandet landhandel. En kraftig stigning i importen af kul, der steg med næsten 16 procent, trækker op. Omvendt trækker et markant fald på jernmalm og skrot på hele 18 procent. Det skyldes angiveligt især et fald i den tyske stålproduktion på fem procent.

Landbrugsrelaterede tørlaster forblev omtrent uændret, mens øvrige tørlastprodukter – herunder fosfater – steg med næsten 40 procent. Samlet set steg gennemstrømningen af tørlast med næsten fire procent til 19,4 millioner tons. /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109