23948sdkhjf

Flere tons og flest TEU

Aarhus Havn nåede op over 8,8 millioner tons i 2018.

Hvor meget fylder 173.071 tons gods? På havnen? I lastbiler? I containere? Ingen ved det vel nøjagtigt. Til gengæld er det præcist den mængde gods, der udgjorde Aarhus Havns stigning i godsomsætningen i 2018.

Stigningen svarer til godt 2 pct., og den samlede godsomsætning landede således på 8.801.234 tons.

Containerrekord

Omsætningen af containere udgør en delmængde af den samlede godsomsætning. I 2017 blev der sat Danmarksrekord på Danmarks største containerhavn med 511.424 containere. I 2018 slog Aarhus Havn sin egen Danmarksrekord, idet 540.363 containere (TEU) blev løftet over kaj. Det svarer til en stigning på ca. 6 pct. – og mere end en container hvert eneste minut hele året.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen synes i al beskedenhed, at det er imponerede med en samlet vækst i antallet af containere på mere end 20 pct. på bare 2 år.

- Vi har jo konkurrenter i både nord og syd. Og vi følger naturligvis både dem og de internationale handelstal med stor opmærksomhed. Jeg er overbevist om, at flere og flere har fået øje på Aarhus havns gode beliggenhed, og det sammenholdt med, at vores operatører er blandt de bedste i verden til containerservice – det giver en unik forretningsmodel, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Mineralsk olie

Han er også ganske godt tilfreds med en stigning på 2 pct. i den samlede godsomsætning. Nogle forretningsområder vil altid være presset i perioder – og i flere år har den mineralske olie været et udfordrende område – også i Aarhus.

- Men vi henter den tabte olie på andre forretningsområder – godt og vel. Vi er specialiserede på Aarhus Havn, men ikke mere end, at vi stadig har mange varer i sortimentet – og den bredde hjælper os også i år, fastslår havnedirektøren.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109