23948sdkhjf

Verdens kraftigste landmølle

Vestas udfordrer konkurrenterne.

Vestas lancerer verdens hidtil kraftigste landmølle – ”Enventus” – der samtidig er koncernens første nye platform i otte år.

Møllen kommer i første omgang i to versioner, begge på 5,6 MW, men med en rotordiameter på henholdsvis 150 og 162 meter.

Som noget nyt er der tale om en modulbaseret mølle – et projekt som Vestas startede i 2012. Vindmøllen er tænkt som et globalt produkt, og en fuld-skala converter gør således, at møllen kan tilsluttes elnet overalt.

- Enventus er en stor bedrift af alle hos Vestas, der gør os i stand til at møde kundernes stigende behov for specialløsninger og den fortsatte reduktion af prisen på energi. Vores ubønhørlige fokus på at levere industriens højeste omsætning og overskud i de seneste år har givet os ressourcerne til at udvikle en ny platform bygget på vores verdensklasse R&D. Efter vores ordrerekord i 2018 og vores 100 GW milepæl er Enventus endnu et vigtigt skridt på Vestas’ rejse for at blive global leder inden for vedvarende energiløsninger, lyder det fra Vestas-koncernchef Anders Runevad.

Første prototype af V162-5.6 MW forventes at blive installeret i midten af 2020 med serieproduktion senere samme år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11