23948sdkhjf

Nyt radiosystem i grønlandsk flytrafik

Skal gøre kommunikationen sikrere, lyder det.

Et nyt radiosystem til kommunikation mellem tårnene i lufthavnene og flyene er på vej til grønlandsk luftfart. Det nye system vil blive testet i Sisimiut, og efter de indledende tests, vil det over en årrække blive implementeret over hele landet af Mittarfeqarfiits (Grønlands Lufthavne) CNS-afdeling, der har ansvaret for al den teknologi, der håndterer kommunikation og data mellem tårnene og flyene. Det skal være med til at sikre en høj regularitet og sikkerhed for luftfarten i Grønland, lyder det fra Mittarfeqarfiit.

Problemet med de gamle kommunikationsudstyr er, at det er vanskeligt at få nye reservedele, og der er for mange nedbrud, lyder det fra Niels Erik Petersen, chef for Mittarfeqarfiits CNS-afdeling:

- Det nye kommunikationssystem skal gøre kommunikationen mellem tårne og fly mere sikker og robust overfor nedbrud. Det gamle system er desværre blevet for gammelt, og det bliver dyrt og vanskeligt at servicere det. Med det nye system får vi en større sikkerhed for, at driften kan opretholdes, siger han.

En af udfordringerne er, at de grønlandske lufthavne er små, og mange steder benytter ældre udstyr. Derfor skal CNS have et bredt kendskab også til ældre teknologi, og samtidig holde sig opdateret med, hvad der rører sig internationalt med hensyn til nyt udstyr.

- Vores hverdag består af rutineopgaver med at sikre, at alt er, som det skal være. Vi er underlagt en meget stram lovgivning fra Trafikstyrelsen og den internationale luftfartsorganisation ICAO, der bestemmer hvor ofte og hvilke ting, vi løbende skal tjekke og servicere. Dernæst er det vores opgave at udvikle og holde øje med, hvad der kommer af nye regler og produkter på markedet. Sidst, men ikke mindst skal vi stå til rådighed, når noget udstyr fejler ude i lufthavnene. I de tilfælde skal vi være parate til at tage af sted med det samme eller løse opgaven på afstand, siger Niels Erik Petersen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148