23948sdkhjf

Fortsat EU-støtte til Femern-forbindelsen

EU-koordinator på besøg i Danmark.

Den europæiske union støtter fortsat op om Femern Bælt-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland, der vil forbedre sammenhængskraften mellem Norden og resten af det europæiske kontinent.

Det var i hvert fald budskabet fra Pat Cox, EU’s TEN-T-koordinator og tidligere formand for Europa-Parlamentet, da han i går tirsdag besøgte Danmark.

Besøgte ministeren

EU-parlamentarikeren, hvis vigtigste opgave for EU som TEN-T-koordinator er at binde Europa sammen i hovedtransportkorridoren fra Finland til Middelhavet, besøgte blandt andet transportminister Ole Birk Olesen.

- Femern Bælt-forbindelsen får og vil få den nødvendige støtte fra EU. EU vil ikke være en hindring for udviklingen af dette fælles strategiske projekt, sagde Pat Cox ifølge Transportministeriet, der tilføjer, at ministeren ned glæde noterede opbakningen til Femern Bælt.

- Jeg er glad for at høre, at EU fortsat bakker stærkt op om Femern Bælt-forbindelsen og det dansk-tyske arbejde. Femern Bælt-forbindelsen har ikke alene stor betydning for Danmark, men er et projekt med afgørende betydning for Danmark og EU, siger Ole Birk Olesen.

Tilfredshed hos Femern A/S

Herudover besøgte Pat Cox desuden også Femern A/S, hvor han over for selskabet understregede samme pointe.

- Den er højt prioriteret af EU og en vigtig forbedring af transportkorridoren fra Skandinavien til Middelhavet. Femern-tunnelen er et af Europas vigtigste infrastrukturprojekter lige nu. Vi glæder os rigtigt meget til starten af anlægsarbejdet, og den danske regering kan regne med fortsat støtte, lød det fra Pat Cox ifølge Femern A/S.

Claus F. Baunkjær, administrerende direktør i Femern A/S, var glad for besøget og EU-støtten.

- Vi er glade for at være et højt prioriteret anlægsprojekt i Europa, og for den store opbakning og støtte, vi får fra EU. Femern-tunnelen er ikke alene en forbindelse mellem Danmark og Tyskland, men også en forbindelse mellem Skandinavien og resten af Europa. Den er en del af fremtidens overordnede europæiske transportnetværk, med alle de fordele det vil give, når tunnelen åbner, siger Claus F. Baunkjær. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14