23948sdkhjf

Lastbilforbud i hård vind

Efter endnu et væltet lastvognstog på Storebæltsbroen lyder kørselsforbud som ”en god idé”.

Storebæltsbroen var i går mandag lukket i fire timer i begge retninger. Årsagen var endnu et væltet sættevogntog, der ved middagstid havde lagt sig hen over autoværnet på midten af broen. Sættevognen var tom, og det var antageligt årsaget til at den hårde blæst fik lastvognstoget til at kæntre.

Det får nu to markante røster i godstransportbranchen til at overveje et egentligt forbud mod kørsel med vindfølsomme køretøjer frem for at nøjes med anbefalinger.  

I dag anbefaler Storebæltsbroen at vindfølsomme køretøjer venter med at køre over broen, når det blæser 15 sekundmeter eller mere.

Broen bliver lukket helt, når vinden når op på 25 meter i sekundet.

- Det er en god idé at lægge nogle niveauer ind, hvor man forbyder kørsel med lette køretøjer i stedet for at lade det være op til den enkelte chauffør, for så er der en risiko for at fejlvurdere vinden og dermed risikere ulykker, udtaler DTL – Danske Vognmænds adm. Erik Østergaard til nyhedsbureauet Ritzau.

Efter gårdsdagens ulykke har flere politikere talt for at skærpe reglerne for passage af Storebæltsbroen.

Direktør Michael Svane i brancheorganisationen DI Transport er heller ikke afvisende over for idéen om et forbud.

Han ser dog gerne, at Storebæltsbroens driftsselskab Sund & Bælt først kommer med en vurdering af mulighederne for at mindske risikoen for væltede køretøjer yderligere.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078