23948sdkhjf

EU-transportministre enige om vejpakken

- Bidrager til mere ordnede forhold, siger Ole Birk Olesen.

Transportminister Ole Birk Olesen forhandlede sammen med resten af EU’s transportministre mandag aften en aftale på plads om en ny vejpakke.

Senere i december skal Europa-Parlamentet blive enige om indholdet i pakken, inden den skal forhandles mellem de forskellige instanser i EU, før den kan træde i kraft 30. juli 2020.

Ifølge en skriftlig meddelelse fra Transportministeriet er ministrene nået til enighed om et værn mod systematisk cabotagekørsel og systematisk kombineret transport. Særligt sidstnævnte har været et stort ønske fra dansk side, lyder det fra transportministeren:

- Vi har opnået enighed mellem medlemslandene om at sende et klart signal om, at der skal skabes mere fair konkurrencevilkår i vejtransportsektoren. Samtidig bidrager vejpakken til mere ordnede forhold, og det bliver lettere at håndhæve de fælles regler på tværs af grænserne. Fra dansk side lykkedes det os at beholde den danske prioritet om cabotageregler for vejdelen af en kombineret transport i det endelige kompromis, hvilket jeg ser som en stor dansk sejr. Jeg ser frem til de videre forhandlinger med Europa-Parlamentet og Kommissionen om pakken, siger Ole Birk Olesen.

Ifølge ministeriet gik transportministeren til forhandlingerne med en række kerneprioriteter, som han havde fået opbakning til blandt Folketingets partier. Blandt kerneprioriteterne var, at vejpakken skal bidrage til mere ordnede forhold ved at sikre chaufførernes sociale rettigheder.

”Det lykkedes i store træk at få gennemført de danske prioriteter, og aftalen mellem ministrene er et stort skridt i retning af bedre regler på området”, lyder det fra Transportministeriet. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125