23948sdkhjf

Følg vækstteamets anbefalinger

DI Transport hilser rapport fra vækstteam velkommen.

Regeringens vækstteam for handel og logistik offentliggjorde mandag deres anbefalinger.

På transportområdet anbefaler vækstteamet en ny masterplan for infrastrukturen, mulighed for distribution uden for myldre tiden, bedre harmonisering af EU’s regler og digitalisering af dokumenter, fjerne kravet om speciel chaufføruddannelse til godskørsel på varebiler og fjerne barrierer for ny teknologi.

- Det er positivt, at vækstteamet har ambitioner om at udvikle transport- og logistikbranchen, så Danmark bliver et skandinavisk knudepunkt for logistik. Vi vil holde øje med, om anbefalingerne bliver fulgt op af handling, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

Om en ny masterplan for infrastrukturen, herunder flere strækninger med modulvogntog og bedre parkeringsforhold til levering af varer i byerne, siger branchedirektør Michael Svane DI Transport:

- Vækstteamet mener, at der er brug for en samlet plan for infrastrukturen i Danmark. Der er i allerhøjeste grad brug for en sådan plan. Den vil sikre, at investeringerne sker de steder, hvor vi får mest mulig værdi af dem, siger Michael Svane.

Brændende platform

- Den stigende trængsel gør vareleveringen langsommelig og besværlig. Det svækker produktiviteten i logistikbranchen. Vi står med en brændende platform. Beregninger fra DI viser, at trængslen i 2017 kostede det danske samfund 20 mia. kroner. Anbefalingerne fra vækstteamet understeger, at der er brug for flere investeringer i infrastrukturen, hvis vores samfund skal fungere effektivt, siger Michael Svane.

Branchedirektøren fremhæver også mulighed for levering uden for myldretiden.

- Der er meget at hente, hvis man også effektiviserer leveringer af varer i de store byer. Det gælder om at øge fremkommeligheden, og det kan ske ved at skabe bedre muligheder for at varebiler kan parkere, og at man kan levere varerne uden for myldretiden. siger Michael Svane.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109