23948sdkhjf

DTL: Staten har Postnord-ansvar

Må sikre sig, at Kurt Beier-tilstande undgås, siger Erik Østergaard.

DTL mener, at den danske befolkning kan kræve fra staten, at den sikrer sig, at den statsejede koncern sikrer sig mod at underbetale chauffører og indkvartere dem under kummerlige forhold.

Kommentaren kommer efter skandalen hos Kurt Beier transport, hvor transportminister Ole Birk Olesen i Folketingets Transportudvalg har måttet svare på spørgsmål om status på de chauffører, der kører for Postnord.

- Jeg synes, at det er på sin plads, at staten som medejer af Postnord gør mere ud af at sikre sig, at vi ikke ser tilstande på linje med dem, der er afdækket med Kurt Beier sagen. Det gælder både sikring mod betydelig underaflønning såvel som kummerlige levevilkår uden hvilemuligheder, lyder det fra Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL, der fortsætter:

- Her er der tale en statsligt ejet koncern, der lige har stået med “hatten i hånden” og fået 1,5 mia. kr. i statstilskud. Jeg synes godt, at man som minimum kan kræve en garanti fra ministeren om, at alle chaufførernes løn- og arbejdsforhold er på danske eller svenske vilkår og således ikke konkurrenceforvridende i forhold til det øvrige stykgodsmarked. Vi har lige med Kurt Beier sagen set, hvordan transportkøberes Code of Conduct ikke er det papir værd, det er skrevet på – og som kræver, at man sætter sin transportleverandør under administration. Staten ejer 40 procent af posten, så deri ligger også en forpligtelse, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128