23948sdkhjf

Forsøg med robotter som pizzabud

Regeringen og DF vil ændre færdselsloven.

Observatører af den globale branche for last mile delivery har vidst det i mange år: Inden længe er det traditionelle menneskelige bud erstattet af en robot eller drone, der bringer varen ud hurtigere, sikrere og billigere. Nogle steder i verden flyver der allerede droner med medicin ud til afsidesliggende øer, og i USA er tests af pizza-udbringende robotter så fremskreden, at det ikke kan vare længe, før de har erstattet pizzabuddet.

Herhjemme har transportminister Ole Birk Olesen netop fået opbakning fra regeringen og Dansk Folkeparti til at gå videre med at udarbejde en forsøgsordning for små selvkørende leverancerobotter.

I dag er det ikke tilladt at bruge selvkørende enheder på færdselslovens område, for eksempel til udbringning af varer i byerne, men ministeren har nu fået opbakning til at lave en ændring af færdselsloven, der tillader en forsøgsordning for små selvkørende leveranceenheder på fortovene i Danmark.

- Jeg mener, at markedet og teknologien er klar til, at vi på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde kan afprøve små selvkørende leveranceenheder i Danmark. Så jeg er glad for, at vi er enige om at gå videre med udarbejdelsen af en forsøgsordning. De selvkørende enheder kan stå for levering til døren af for eksempel mad, dagligvarer og medicin i byerne og dermed reducere bykørslen med varebiler og lignende. Det vil gøre leverancer billigere for forbrugerne, gavne miljøet og mindske trafikstøjen i byen, siger Ole Birk Olesen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094