23948sdkhjf

Rederier: EP-rapport ikke god nok

Gør ikke op med administrative byrder, siger Danske Rederier.

Deirdre Clune, Europa-Parlamentets ordfører i transportudvalget, offentliggjorde i denne uge den foreløbige rapport om revision af meldepligtsdirektivet fra 2010, som der forhandles om i EU netop nu.

Store dele af den europæiske søfartsbranche, herunder Danske Rederier, har i mange år efterspurgt ét samlet europæisk single window-system, der skal lette de administrative byrder for skibe og rederier, der anløber havne i EU.

Ifølge brancheorganisationen for de danske rederier lever den foreløbige rapport dog ikke op til forventningerne, idet den ikke gør op med de administrative byrder. Danske Rederier mener, det kræver yderligere harmonisering af data og måden, de skal rapporteres på.

”Byrderne er vokset, fordi det nuværende direktiv modsat formålet ikke ledte til ensartede rapporteringsforpligtelser gennem de såkaldte National Single Windows, men i stedet et virvar af forskellige systemer. Dertil kommer forskellige krav til hvilke informationer de enkelte lande kræver”, lyder det fra Danske Rederier.

Organisationen tilføjer, at det er positivt, at rapporten understreger værdien af større harmonisering for rederierne, som skal mindske de administrative byrder og forbedre skibsfartens konkurrenceevne over for de landbaserede transportformer. Dog udtrykker den bekymring over, at der fra ordførerens side lægges op til at bevare de nationale vinduer som i dag og blot harmonisere disse på nationalt niveau i stedet for ét, europæisk vindue, som ellers efterspurgt af rederierne.

- Vi arbejder hårdt over for forhandlerne i både Europa-Parlamentet og medlemslandene i Rådet og er relativt direkte i vores budskab om, at forslaget skal forbedres. Det står meget på spil for vores rederier, så vi skal gøre det rigtigt denne gang. Det nuværende direktiv lever ikke op til formålet, siger Casper Andersen, Chef for Danske Rederiers kontor i Bruxelles.

Europarådet og -Parlamentet skal nå at blive enige om forslaget senest i marts måned næste år inden Europa-Parlamentsvalget i maj måned. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141