23948sdkhjf

Farten hæves på udvalgte veje

Mulighed for højere fart på 181 kilometer vej.

Sidste uge blev hastighedsgrænsen hævet til 90 km/t på Slagelse Omfartsvej, der således blev den første af de landeveje, der skal have højere hastighedsgrænser som følge af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Om et par uger hæves hastigheden på den første motorvejsstrækning, der er omfattet af samme politiske aftale. Det bliver et stykke af E45 Østjyske Motorvej ved Vejle, hvor det fra den 26. oktober vil være tilladt at køre 120 km/t.

- Jeg er glad for, at bilisterne nu får glæde af den politiske aftale, regeringen indgik med Dansk Folkeparti om at hæve hastighedsgrænserne på flere af de danske lande- og motorveje, hvor det er trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det gavner ikke blot den enkelte bilist, men hele samfundet, når man kan komme hurtigere frem uden at sætte sikkerheden over styr, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

I alt besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at hæve hastighedsgrænserne på 150 kilometer landevej og 31 kilometer motorvej. Dette er fordelt på fire motorvejsstrækninger og 17 steder på landevejsnettet, lyder det.

Hastighedsgrænserne på disse strækninger vil blive hævet i den kommende tid i takt med, at Vejdirektoratet har gennemført det nødvendige løft af trafiksikkerheden.

- Vi arbejder så hurtigt som muligt på at udføre den politiske beslutning om at hæve hastighedsgrænsen på de udvalgte strækninger, men samtidig er det også vigtigt for os, at trafiksikkerheden følger med, siger Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094