23948sdkhjf

CEVA-kurv til DSV

DSV’s købstilbud lander på schweizisk stengrund.

DSV A/S bekræfter i selskabsmeddelelse , at selskabet har afgivet et købstilbud til CEVA Logistics AG’s bestyrelse på CHF 27,75 per aktie med henblik på erhvervelse af CEVA. Et tilbud, der ifølge DSV, vil give CEVA Logistics aktionærer en præmie på 50,7 procent i forhold til CEVA’s aktiekurs på CHF 18,42 per 10. oktober 2018 og 37,0 procent i forhold til 60-dages VWAP på CHF 20,25 per 10. oktober 2018.

»Vores tilbud er blevet afvist af CEVA’s bestyrelse. DSV har ikke dialog med CEVA om fremsættelse af et frivilligt offentligt købstilbud på aktierne i CEVA,« skriver DSV i selskabsmeddelelsen.

Schweiziske CEVA Logistics AG er verdens 8.-største speditionsvirksomhed. Den aktuelle markedsværdi ligger ifølge dagbladet Børsen på knap 9,5 milliarder kroner.

»DSV har gennem længere tid haft stor respekt for og fulgt CEVA og tror på, at en kombination af de to virksomheder ville skabe stor værdi for alle interessenter (inkl. aktionærer, medarbejdere, kunder og leverandører). Vi er overbeviste om, at en kombination vil være i alle interessenters interesse, eftersom en sammenlægning vil udgøre en enestående mulighed for at bygge videre på de to selskabers succes ved at styrke det samlede serviceudbud og tilføre stordriftsfordele.«

Måske ikke slut?

Kurven er dog ikke nødvendigvis endelig. DSV skriver selv, »DSV ønsker ikke at kommentere yderligere på dette.«

CEVA Logistics CEO Xavier Urbain beskriver over for Bloomberg DSV’s købstilbud som ikke acceptabelt. Han oplyser samtidig, at bestyrelsen vil se på eventuelt højere bud end det, der er modtaget fra DSV.

CEVA Logistics har i en selskabsmeddelelse bekræftet, at det modtagne købstilbud er afvist. Samtidig oplyses det, at det store franske containerrederi CMA CGM, der er storaktionær i CEVA Logistics, ikke længere er bundet af den interne overenskomst, som har begrænset rederiets stemmeandel til maksimalt lige under 25 procent. Den begrænsning er med omgående virkning øget til tredjedel af stemmerne.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125