23948sdkhjf

Miljøminister vil tjekke krydstogtrøg

Danske Havne: Positivt at luftforurening fra krydstogtskibe kortlægges.

Miljø- og fødevareminister, Jakob Elleman-Jensen, vil kortlægge luftforureningen fra krydstogtskibe i Aarhus og København. Baggrunden er en stor stigning i antallet af krydstogtskibe der ankommer til København. Krydstogtsskibene anvender deres egne dieseldrevne generatorer til at producere de store mængder el, det kræver at holde liv i et så stort moderne passagerskib, når de ligger i havn.

Der er derfor afsat penge til at kortlægge luftforureningen og etablere et internationalt samarbejde for grønnere krydstogtturisme.

Direktør i Danske Havne, Tine Kirk Petersen, hilser kortlægningen velkommen:

- Danske Havne støtter en kortlægning af luftforureningen. Vi skal have undersøgt omfanget. Nogle af de undersøgelser der er kommet frem, er på basis af få analyser og viser i bedste fald kun et øjebliksbillede. Lad os få undersøgt omfanget af luftforureningen ordenligt, så vi kan handle ud fra et oplyst grundlag, siger Tine Kirk Petersen i en pressemeddelelse fra havnenes brancheorganisation

Grønnere krydstogtsturisme

Miljø- og fødevareministeren vil også tage initiativ til et 4-årigt internationalt samarbejde for at fremme grønnere krydstogtturisme. I samarbejdet skal indgå myndigheder, havne og turistorganisationer.

- Danske Havne vil meget gerne støtte op om dette samarbejde og bidrage til grønnere krydstogtturisme, så nye miljøvenlige teknologiske løsninger undersøges bredt, slutter Tine Kirk Petersen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109