23948sdkhjf

Østbiler tager cabotageandele

DTL Magasinet: Nye tal viser, at østeuropæiske lastvogne øgede deres andel af dansk indenrigskørsel med en tredjedel.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge DTL Magasinet, at omfanget af de udenlandske lastbilers cabotagekørsel i Danmark steg med næsten en tredjedel i 2017 i forhold til året før. I samme periode er danske lastbilers samlede cabotagekørsel i udlandet faldet.

DTL magasinet oplyser også , at de seneste tal fra EU's statistikorganisation, Eurostat bekræfter tendensen til en kraftig stigning i cabotagekørslen i hele Europa fra 2014 til og med 2017.

Tallene fra Eurostat dækker blandt andet international kørsel, cabotagekørsel og tredjelandskørsel. Og det er østeuropæerne, der sidder på kørslen i de vestlige lande, er konklusionen hos Eurostat.

Urovækkende

DTL – Danske Vognmænd anser tendensen som urovækkende tendens, der bør få stor vægt i den aktuelle debat om EU’s vejpakke, der er til politisk drøftelse i EU-Parlamentet og EU’s ministerråd.

- Der er tale om usikre tal fra Danmarks Statistik og Eurostat. Men de peger i samme retning, nemlig at østeuropæiske vognmænds cabotage-aktiviteter fortsat stiger kraftigt år for år, siger DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

- Cabotage-væksten i Danmark har i nogle år været sat på hold som følge af en markant politimæssig indsats, men effekten synes at være aftaget. Det kan blandt andet skyldes, at planlægningen af den systematiske og vedvarende cabotage i Danmark og nabolandene kombineret med tredjelandskørsel er på vej op i et nyt gear. Tallene er gennemgående udtryk for en tendens, en ubehagelig tendens, hvor de vestlige vognmandserhverv er lagt ned i deres hjemlande.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079