23948sdkhjf

Danske netbutikker besøgte Amazon

FDIH-medlemmer blev inspireret af logistikgiganten.

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) var for nylig på medlemstur til Tyskland, hvor den besøgte Amazons logistikcenter i Hamborg og netbutikken About You.

- Det var en fantastisk oplevelse og en drengedrøm at komme indenfor, og Amazon var overraskende nok meget åbne og forklarende, siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH, og tilføjer, at det ikke var helt let at få lov til at besøge det store center:

- FDIH har kæmpet i otte måneder for at få adgang til logistikcentret, så de danske netbutikker kunne få en dybere forståelse for, hvad de er oppe imod. Billetterne blev solgt på kun tre timer, og de høje forventninger til turen blev indfriet. Vi blev klogere, og jeg tror, at alle fik øjnene op for, hvad Amazon kan, siger Niels Ralund.

Amazon-bekymring

Som optakt til turen spurgte FDIH medlemmerne, hvad de forventer af Amazons mulige indtog i Danmark. Det kom frem, at otte ud af ti netbutikker (78%) forventer, at Amazon vil snuppe markedsandele, og at indtoget vil føre til lukning af danske netbutikker.

Ifølge Niels Ralund understregede alle besøgene i Tyskland, at Amazon er en størrelse, man skal tage alvorligt.

- Jeg plejer at sammenligne det med en kogeplade. Du kan godt lægge et par fingre op, men du skal ikke smide alle fem fingre på pladen, for så risikerer du at brænde nallerne. Derfor er jeg også glad for, at jeg i bussen kunne høre, at der blev talt en masse om, hvordan de danske netbutikker kan udnytte Amazons muligheder til at øge eksporten og samtidig tage kampen op herhjemme, når Amazon kommer, siger FDIH-direktøren.

Ifølge FDIH ryger der cirka 1,5 mio. pakker om ugen gennem Amazons store hub i Hamborg, der i travle perioder kan sende godt en halv mio. pakker om dagen. Centret er arbejdsplads for 1.700 medarbejdere og er det ene af 12 logistikcentre i Tyskland. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141