23948sdkhjf

E45-udvidelse færdig

Så er der seks spor fra Aarhus S. til Skanderborg S.

Fra i morgen tirsdag er der seks spor på motorvej E45 mellem afkørslerne Skanderborg S. og Aarhus S.

Dermed har strækningen fået to ekstra spor, og ifølge Vejdirektoratet kan trafikanterne forvente mindre myldretid end tidligere.

- Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og entreprenøren Arkil har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af strækningen for at øge fremkommeligheden på den vigtige nord-syd transportkorridor.

- Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter – entreprenører, underentreprenører og bygherren – er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastrukturudfordringerne i det østlige Jylland, siger projektchef i Arkil, Bo Nielsen.

Strækningen er dog ikke helt færdig. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det vil blive lagt, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019, lyder det fra Vejdirektoratet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141