23948sdkhjf

Rullende hjertestartere skal redde liv

Danske Fragtmænd Express gør chauffører til ”hjertepiloter”.

Danske Fragtmænd Express sender over 100 af deres chauffører på gaden som

nyuddannede Hjertepiloter de kommende måneder. Det sker i takt med, at alle deres

chauffører uddannes i førstehjælp, og bilerne udstyres med hjertestartere.

Det er en strategisk beslutning, der handler om at tage ansvar og udvise social ansvarlighed, når Danske Fragtmænd Express har valgt at tilbyde deres vognmænd at køre med en hjertestarter i deres biler og dermed blive en del af Hjertepilot-ordningen. Med de nye hjertestartere i bilerne vil Danske Fragtmænd Express være med til at udvide en allerede voksende infrastruktur af hjertestartere.

Hjertepiloter er en komplet infrastruktur, der forbinder frivillige og professionelle reddere i et integreret system, hvor målet er at redde flere liv og reducere responstiden. Det betyder i praksis, at virksomheder, kommuner og privatpersoner uddannes i førstehjælp og investerer i en hjertestarter, som de har liggende i bilerne. Når en borger ringer 112, og der er mistanke om hjertestop, så kan vagtcentralen aktivere den nærmeste Hjertepilot, som tit og ofte kan være ganske tæt på hjertestoppet.

Det handler om minutter, og tiden er en helt afgørende faktor, når der er tale om hjertestop. Hvert år rammes ca. 4.000 danskere af et hjertestop – og kun godt 12 % overlever. Den statistik kan hjertestartere i bilerne være med til at vende.

De første chauffører fra Danske Fragtmænd Express med hjertestartere er allerede aktive. I første omgang kører de på Sjælland, men efterhånden som ordningen rulles ud i resten af landet, vil chaufførerne være klar til at træde til overalt, hvor de færdes på de danske veje.

- Vi er stolte af, at vores vognmænd har taget tilbuddet om at blive Hjertepiloter til sig og dermed påtager sig et stort socialt ansvar i bestræbelserne på at redde liv og gøre noget for andre. Det betyder i praksis, at vi i de kommende måneder sender de første Hjertepiloter ud på de danske veje. Det er chauffører, der er uddannede i førstehjælp, og som er blevet udstyret med egne hjertestartere. Det er et vigtigt signal og et klart budskab om, at vi tager ansvar. Jeg håber naturligvis, at andre vil følge vores eksempel, fortæller salgsdirektør Jesper Laugesen fra Danske Fragtmænd Express.

- Tilbuddet til vognmændene er blevet modtaget ganske positivt, og der er en stor interesse for at blive Hjertepilot og kunne gøre en forskel og redde liv. Chaufførerne glæder sig til, at ordningen rulles ud i hele landet, og vi dermed er de første, der er landsdækkende i forhold til at redde liv, slutter Jesper Laugesen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078