23948sdkhjf

Topchefer i transportbranchens tror på vækst

Et flertal af lederne i den globale transport- og logistikbranchen venter fremgang.

CEO'erne i transport- og logistikbranchen har høje vækstforventninger og er blevet mere optimistiske i forhold til sidste år. Det viser PwC's CEO Survey 2018 inden for transport og logistik.

PwC benytter undersøgelsen til, at påpege behovet for øgede investeringer i digitale løsninger – ikke mindst for at sikre forsyningskæderne mod cybersårbarheder.

Ifølge PwC's CEO Survey 2018: Transport og logistik er CEO'erne i transport- og logistikbranchen blevet mere optimistiske i forhold til sidste år. I år tror næsten halvdelen af toplederne (45 %) i høj grad på vækst i deres virksomheder de næste 12 måneder, mens det blot var 32 % sidste år.

Revisions- og rådgivningsgigantens 21. CEO Survey er gennemført ved 1.293 interviews i 85 lande i løbet af det sidste kvartal af 2017.

Overgår andre brancher

Andelen af topledere i transport- og logistikbranchen, der er meget optimistiske, ligger samtidig lidt højere end andelen af topledere på tværs af alle brancher, hvor 42 % svarer, at de i høj grad tror på vækst i deres egen virksomhed. Desuden tror 41 % af CEO'erne i transport- og logistikbranchen i høj grad på vækst i egen virksomhed over de næste tre år.

- Udviklingen i transport- og logistikbranchen skyldes bl.a., at der er stigende økonomisk aktivitet, øget rejseaktivitet - både blandt virksomheder og private - og mere aktivitet inden for shipping, hvilket har været med til at skabe gode vækstmuligheder for branchen. Endvidere betyder globaliseringen og kapital, der søger afkastmuligheder, at der investeres i infrastrukturprojekter, som er afgørende for transport- og logistikvirksomheder, udtaler Bo Schou-Jacobsen, der er partner i PwC og ekspert i transport- og logistikbranchen.

Tro på global vækst

PwC's CEO Survey viser desuden, at 60 % af toplederne i transport- og logistikbranchen tror på global økonomisk vækst de næste 12 måneder, mens 57 % af toplederne på tværs af alle brancher tror på global økonomisk vækst. Til sammenligning var det sidste år blot 22 % af toplederne i transport- og logistikbranchen, der troede på global økonomisk vækst.

Toplederne i transport- og logistikbranchen ser USA (53 %), Kina (46 %) og Tyskland (32 %) som deres vigtigste vækstmarkeder de næste 12 måneder.

- Toplederne peger på tre oplagte vækstmarkeder, hvor især USA er en stor mulighed, da der er økonomisk vækst, og samtidig er USA det marked, som er længst fremme inden for den teknologiske innovation af industrien, forklarer Bo Schou-Jacobsen og fortsætter:

 - Tyskland er også et interessant vækstmarked, da det er den største økonomi i EU, og fordi den geografiske placering gør landet til nøglespiller for handel i hele Europa. I Kina modnes markedet hurtigt, og det indenlandske forbrug stiger, hvilket har skabt større efterspørgsel i transport- og logistikbranchen.

Investeres i digitale løsninger

Ifølge rapporten er der plads til, at branchen kan øge deres investeringer i digitale løsninger.

- Branchen har ikke været frontrunner, når det gælder den teknologiske udvikling, og et øget fokus på digitale løsninger kan være med til at skabe vækst, samtidig med at man mindsker risikoen for at blive ramt af cyberangreb, da hidtidigt anvendte teknologier er mere udsatte over for cyberangreb. Dette skal også ses i lyset af, at cybertruslen er en stor bekymring for toplederne i transport- og logistikbranchen, siger Bo Schou-Jacobsen.

Undersøgelsen viser desuden, at 78 % af toplederne er bekymrede for manglen på medarbejdere med digitale kompetencer, og samme andel frygter for tilgængeligheden af medarbejdere med digitale kompetencer for hele industrien. 58 % har samtidig problemer med at tiltrække digitalt talent, hvilket er 8 procentpoint højere end på tværs af alle brancher (50 %).

- For at imødekomme udfordringen moderniserer mange virksomheder i branchen deres arbejdsmiljø og introducerer nye og fleksible måder at arbejde på. Men det er måske ikke nok. Mange virksomheder kan med fordel også opdatere deres brandimage for at kommunikere deres digitale ambitioner til omverden, involvere sig i udviklingen af uddannelser på universiteter osv., udtaler Bo Schou-Jacobsen.

Klima nu en konkurrenceparameter

Andre bekymringer hos toplederne i transport- og logistikbranchen er terrorisme (45 %), geopolitisk usikkerhed (42 %) og populisme (39 %). På alle disse områder er toplederne i transport- og logistikbranchen mere bekymrede end toplederne på tværs af alle brancher.

- Ud over de tre største bekymringer for toplederne i branchen, anser branchen deres CSR-footprint som en væsentlig konkurrenceparameter og dermed en trussel mod deres egen vækst. Det skyldes især et stigende pres fra branchens stakeholders, som forventer, at der arbejdes på at reducere forurening, slutter Bo Schou-Jacobsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078