23948sdkhjf

CPC passer på banegodset

Dansk teknologivirksomhed vil på skinner i udlandet.

Efter fire år med succes på det hjemlige marked er den danske teknologivirksomhed CPC Tracking klar til at levere tracking- og sikkerhedsløsninger på de internationale jernbanemarkeder.

Det Åbyhøj-baserede selskab har specialiseret sig i at udvikle og levere tilpassede tracking-løsninger inden for jernbaneindustrien, og den leverer blandt andet løsninger til overvågning af godstransporter og sporbygningsprojekter.

Klar til udlandet

I Danmark leverer CPC Tracking blandt andet sikkerheds- og logistikstyring til Banedanmarks sporbygningsprojekter samt transportovervågning til DB Cargo Scandinavia, der kan vise, hvor transporten befinder sig og om varer bliver udsat for rystelser, temperaturudsving og stød.

Men ifølge Carsten Bruun, administrerende direktør i CPC Tracking, er selskabet nu klar til at tage springet til internationale eksportmarkeder.

- Efter fire år på det danske marked, hvor vi har hjulpet med at skabe overblik, optimering og besparelser, har vi nu en teknologi og en organisation, der er moden til at bevæge sig ud i den store, vide verden. Her har vi i første omgang fokus på nærmarkeder som Norge og Sverige, hvor man i øjeblikket investerer stort i jernbaner, siger Carsten Bruun, administrerende direktør i CPC Tracking.

For nylig vandt virksomheden sin første udenlandske ordre på tracking-udstyr til svenske Nordic Re-Finance, der leaser lokomotiver.

Direktøren ser desuden et stort potentiale på det tyske marked, hvor digital overvågning af logistik og sikkerhedsstyring inden for jernbanebyggeriet vinder frem.

- Teknologien kan med vores mobile kuffert-tracker skabe overblik over samtlige arbejdskøretøjer inden for et projekt, samt hvor de forskellige leverandører befinder sig. På den måde kan SR-arbejdslederen kontrollere, at køretøjerne ikke er i vejen for hinanden og dermed forsinker arbejdet eller kommer ud for ulykker. Tyskland er dog et svært marked at slå hul på, da ny teknologi kræver omstilling og nye arbejdsprocesser. Vi udstiller derfor på InnoTrans-messen i Berlin til september, så vi kan komme i dialog med både tyske og skandinaviske kunder, siger Carsten Bruun.

CPC Tracking præsenterer sine løsninger på den danske fællesstand på InnoTrans 2018, der er organiseret af Eksportforeningen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078