23948sdkhjf

Branche-ris til finanslovsforslag

Regeringen svækker produktionsdanmark, lyder det.

Ifølge regeringens finanslovsforslag for 2019 vil den fastholde omprioriteringsbidraget, hvor blandt andet uddannelsesområdet således – foreløbig indtil 2022 - skal spare to procent årligt.

Det er et ønske, der ikke falder i god jord hos Dansk Metal, der mener, at regeringen svækker produktionsdanmark ved at fortsætte besparelser på erhvervsuddannelser.

- Stort set alle partier er enige med arbejdsmarkedets parter om, at vores samfund har brug for flere faglærte. Arbejdsmarkedets parter investerer mange penge i at udvikle uddannelserne til samfundets bedste. Det er helt sort, at regeringen ikke også vil investere i de uddannelser, som vi har allermest brug for, siger forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Han mener, at der i finanslovsforslaget mangler fokus på dém, han kalder industriens vigtigste råstof – de faglærte medarbejdere:

- Regeringen har nedsat Disruptionråd, indgået teknologipagter og lavet trepartsaftaler om efteruddannelse, fordi man erkender, at arbejdsmarkedet er i hastig forandring. Men hvad pokker nytter alle de tiltag, hvis man samtidig vælger at save den gren over, som alle de gode initiativer sidder på? Virksomhederne skriger efter faglært arbejdskraft og i flere områder af Danmark, har vi i Dansk Metal stort set ingen ledige medlemmer. Den eneste løsning på den mangel er altså at styrke erhvervsuddannelserne – ikke at svække dem, som regeringen gør, siger Claus Jensen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093