23948sdkhjf

Mærsk forventer højere fragtrater

Q2-indtægterne steg i ”udfordrende marked”.

Hos A. P. Møller – Mærsk A/S-koncernen steg indtægterne i årets andet kvartal med hele 24 procent til 9,5 mia. dollars – cirka 62,3 mia. kr. Stigningen skyldtes først og fremmest integrationen af Hamburg Süd. Ser man bort fra effekterne af det tyske selskab, steg indtægterne med 5,7 procent.

Det fremgår af Mærsks delårsrapport for andet kvartal 2018, som selskabet offentliggjorde her til morgen fredag.

- Med en stigning i indtægterne på 24 procent i Q2 fortsatte vi med at levere stærk vækst. Købet af Hamburg Süd gav et naturligt positivt bidrag til væksten i vores Ocean segment, og vi er tilfredse med den organiske vækst i non-Ocean. Vi forventer indtægter i omegnen af 40 mia. dollars i 2018, en stigning på næsten 50 procent siden 2016, siger Søren Skou, administrerende direktør i A. P. Møller – Mærsk A/S.

Indtægterne i Ocean steg i Q2 med 25 procent til 7 mia. dollars, 0,6 procent eksklusive Hamburg Süd, og volumenerne steg 26 procent, 4,3 procent eksklusive Hamburg Süd.

- Vi leverede også en markant forbedring i enhedsomkostninger i Ocean, efter et Q1 der var negativt påvirket af tilstrømning af kapacitet efter købet af Hamburg Süd samt netværksproblemer. Profitabiliteten blev signifikant påvirket af højere bunker priser i Q2 og forblev på utilfredsstillende niveauer. Vi forventer forbedringer i vores profitabilitet resten af året, drevet af lavere enhedsomkostninger og højere fragtrater, lyder det fra topchefen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072