23948sdkhjf

Flere vil være chauffør

Hos Dekra er der stor interesse for at blive faglært chauffør.

Ifølge Dekra ses der en stigende interesse for at uddanne sig som faglært lastbilchauffør i Danmark.

Når over 60 elever starter på Dekras erhvervsuddannelse i Brøndby 13. august, svarer det til en stigning på knap 50 procent i forhold til optaget i både januar i år og august sidste år, lyder det.

Koncerndirektør for Dekra, Peter Laursen, er glad for den store interesse, men forventer fortsat stigende optag på de kommende hold:

- Transporterhvervet er generelt blevet bedre til at fortælle de gode historier om mulighederne for unge i vores branche, og det øger støt og roligt de unges kendskab til chaufførfaget. Vores læreplads- og jobgaranti giver tryghed både for de unge og deres pårørende, og branchen vil i stigende grad efterspørge faglærte chauffører med brede kompetencer, forventer jeg, siger Peter Laursen.

Udover læreplads- og jobgaranti tilbyder Dekra undervisning indrettet efter de unges temperament og tålmodighed, lyder det yderligere:

- Vi arbejder meget med nærhed og relationer. En del af de unge, der kommer hos os, har før måttet droppe en uddannelse på grund af manglende læreplads. For nogle kan 20 uger på skolebænken være hårdt, men vi visualiserer hele tiden, at de snart skal ud at køre, så de bevarer motivationen. Og da vi som specialiseret erhvervsskole kun har fokus på transportsektoren, oplever de stor interesse og høj faglighed fra alle voksne omkring dem, siger uddannelseschef på Dekra Erhvervsskole, Anja Brauner-Kristiansen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078