23948sdkhjf

Lagre rives væk i Sydjylland

Laveste tomgang i ni år.

Sydjylland oplever i øjeblikket den laveste tomgang for industrilokaler i ni år. De 12 sydjyske kommuner har således ikke haft så tomme lager- og industribygninger siden 2009, viser tal fra Ejendomstorvet.dk.

- Her i midten af 2018 står kun 2,1 procent af lokalerne til lager og produktion tomme i Sydjylland, og ifølge vores databaser skal vi helt tilbage til april 2009 for at finde en lavere tomgang. Før finanskrisen var tomgangen kun halvanden procent, og det blev fordoblet på kun to år. Det så allerværst ud i midten af 2013 med en tomgang på 4,4 procent, men siden er der kommet liv og aktivitet i mange ledige lokaler, nærmest støt fra kvartal til kvartal, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomtorvet.dk.

Kan nå lavere niveau

Ifølge en af de lokale erhvervsejendomsmæglere kan billedet af få ledige lokaler og stigende lejeniveauer sagtens genkendes.

- Opsvinget giver travlhed hos mange virksomheder, og vi oplever især efterspørgsel på lokaler i gængse størrelser fra 700-800 kvadratmeter og op til 1.500 kvadratmeter, gerne med plads til lidt administration og med udendørs arealer, der kan bruges til oplagring, siger Karsten Lindgård Jensen, direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg, der vurderer, at der bliver endnu længere mellem ledige lagerbygninger og fabrikshaller i landsdelen.

- Tomgangen kan nok godt nå ned i nærheden af niveauet på halvanden procent, som vi så før finanskrisen. Det går godt i det østjyske bælte af landsdelen, og samtidig har Esbjerg som landets førende energi-by udsigt til øget efterspørgsel af industrilokaler. Der skal investeres mange milliarder i Tyrafeltet med olie og gas, og med det nye energiforlig får vi tre store havvindmølleparker, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109