23948sdkhjf

El-drevet postbil

Arrival bag design og produktion af el-drevet postbil til Royal Mail.

COVENTRY - Post- og pakkevirksomheder verden over tester eldrevne køretøjer i disse år. Royal Mail er gået et skridt længere end de fleste og tester i øjeblikket en lille el-drevet varebil, der er designet helt fra bunden af med post- og pakkedistribution in mente.

Det er det britiske innovationsselskab Arrival Ltd, der har designet og produceret det klima og miljøvenlige køretøjer.

- Først når man designer et løsning til et specifikt formål, får brugeren en optimal løsning. Det er derfor vi sammen med Royal Mail er gået ind i det her projekt. Det har fra starten af stået klart, at projektet skal være så simpelt og at der skal anvendes standard komponenter, fortalte Ben Jardine, der er leder af Arrival Ltd’s afdeling for tunge køretøjer, da han præsenterede den nye ”Postmand-Per”-bil på Microlise transportkonference i Coventry.

- På et tidligt stadie inddrog vi brugerne, for at optimere løsningen mest muligt. Det har også resulteret i, at den indledende skepsis over for projektet på rekordtid blev ændret til begejstring, fortalte Jardine.

- Der har dog også været løsninger, som ikke har vist sig holdbare. Først og fremmet gear-vælgeren, som oprindeligt touch screen løsning. Det var chaufførerne rigtigt glade for i starten, men på længere sigt har det vist sig at være upraktisk. Men det har været simpelt, at ændret det til en mere betjeningsvenlig løsning.

100 biler

En meget konkret fordel ved den skræddersyede postbil er at det har vist sig at være 15 procent mere energieffektivt.

Erfaringerne har vist, at postbilerne kun kørte 35 miles (56 km) i gennemsnit om dagen, hvilket der er rigelig batterikapacitet til. Omkostningerne ligger angiveligt på 0,164 pund per mil.

- Da der er tale om et udviklingsprojekt, har der også været mange opdateringer af softwaren, der er blevet opdateret hele 80 gange. Der er skrevet 300.000 kodelinjer.

Arrival er nu ved at sætte den eldrevne postbil i produktion. Produktionsstart er planlagt til 2019 og produktionen vil være højt automatiseret med robotter.

- Erfaringerne har været så positive, at vi nu er i gang med at introducere 100 eldrevne køretøjer hos Royal Mail, fortalte Ben Jardine.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172