23948sdkhjf

Rederier byder Jarlov velkommen

Dansk søfart har fået ny minister, efter Brian Mikkelsen har afmønstret fra Christiansborg.

Det Konservative Folkepartis hidtidige transportordfører Rasmus Jarlov, blev som Transport Tidende skrev torsdag ny erhvervsminister, efter partifællen Brian Mikkelsen overraskende farvel til Christiansborg.

Dermed fik også dansk søfart ny minister. Danske Rederier ser frem til samarbejdet.

- Jeg glæder mig til, at Rasmus Jarlov fortsætter regeringens indsats på vores felt. Søfarten har stor glæde af at være stærkt repræsenteret både internationalt og herhjemme, siger Anne H. Steffensen, direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier fremhæver Rasmus Jarlovs erfaringer som finansordfører for de Konservative, hvor han har haft rig mulighed til at få indsigt i eksportens betydning for dansk økonomi. Det kan være en fordel for den tiltrædende minister, idet fronterne på handelsområdet verden over ligeledes trækker op.

- Ude går bølgerne højt med truende handelskrig og protektionistiske tiltag, som kræver en indsats både herhjemme og internationalt. Herhjemme er regeringen godt undervejs med at eksekvere på den maritime vækstplan, som rummer mange vigtige elementer. Alt det, ser vi fra rederierne frem til at samarbejde med Rasmus om, siger Anne H. Steffensen.

Vækstplanen indeholder i alt 36 anbefalinger til forbedringer af vilkårene for erhvervet.

Tak til Brian

Danske Rederier takker samtidigt den afgående erhvervsminister Brian Mikkelsen, der har haft stor betydning for søfartserhvervet.

- Brian Mikkelsen har været søfartens minister i en grad, så vi næsten kunne dufte saltvandet, når han gik ind i lokalet. Det har haft stor betydning for hele Det Blå Danmark, at Brian Mikkelsen og regeringen har insisteret på at skabe fundament for vækst i erhvervet. Heldigvis tyder den rekordstore vækst i det danske flagregister på, at indsatsen bærer frugt. Det har den afgående minister sin del af æren for, hvilket vi i branchen er taknemmelige for, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062